001 -Family

Regelgeving bedrijven wordt vereenvoudigd


Geplaatst op: 27 september 2007
Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 25 september besloten om de regelgeving van bedrijven te vereenvoudigen en daarmee de administratieve lastendruk te verminderen.

Sinds de invoering van de Servicenormen in oktober 2006 wordt door de gemeente gewerkt aan het vereenvoudigen van regelgeving voor de burger. Veel vergunningen zijn hierdoor al omgezet in een meldingsplicht, zoals de kapvergunning en de uitwegvergunning. Het bedrijfsleven wordt echter vaak geconfronteerd met specifieke regelgeving, waar de burger niet of nauwelijks mee te maken heeft. Voorbeelden hiervan zijn regelgeving op het gebied van horeca, speelautomaten, winkeltijden en re-clame-uitingen.

Ingewikkelde of onnodige regelgeving kost het bedrijfsleven veel tijd en geld (zogenaamde administratieve lasten). Om deze lasten te verminderen zal adviesbureau Sira Consulting binnenkort alle regelgeving voor bedrijven tegen het licht houden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het lokale bedrijfsleven en de Kamer van Koophandel. Onderzocht wordt welke regels momenteel voor de hoogste administratieve lasten zorgen en hoe dit verminderd kan worden. Sira Consulting heeft dit project al bij 70 andere gemeenten met succes uitgevoerd.

Naar verwachting zal het onderzoek nog voor het einde van het jaar gestart worden en een aantal maanden in beslag nemen. De adviezen die uit het onderzoek naar voren komen, zullen door de gemeente worden gebruikt om kritisch naar de regelgeving te kijken. Voor het bedrijfsleven ligt daarmee een vereenvoudiging van regelgeving en een verbetering van het ondernemingsklimaat in het verschiet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Regelgeving bedrijven wordt vereenvoudigd

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 25 september besloten om de regelgeving van bedrijven te vereenvoudigen en daarmee de administratieve lastendruk te verminderen. Sinds de invoering van de Servicenormen in oktober 2006 wordt door de gemeente gewerkt aan het vereenvoudigen van regelgeving voor de burger. Veel vergunningen zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: