001 -Family

College wil fors in samenleving investeren


Geplaatst op: 26 september 2007

Het college van Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen wil in 2008 opnieuw fors investeren in de woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit de begroting voor komend jaar die dinsdag 18 september door het college is vastgesteld en ter behandeling aan de gemeenteraad is gezonden.

In de begroting voor 2008 wordt onder andere 584 duizend euro uitgetrokken voor het opknappen van de wijk Hofland, een half miljoen euro voor het revitaliseren van bedrijventerreinen en ruim vier ton voor de aanleg van fietspaden en maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren. Ook is er extra geld gereserveerd voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening en het minimabeleid.

Wethouder Ingrid Lambregts (Financiën) is blij met het bereikte resultaat omdat ondanks de forse investeringen de lokale lasten voor inwoners en bedrijven komend jaar slechts gering toenemen. ,,De onroerende-zaakbelasting en de leges voor documenten van Burgerzaken stijgen alleen met het inflatiepercentage. Dat is een afspraak die we al hebben gemaakt in het beleidsplan Samen sterk met onze inwoners. De tarieven voor riool- en reinigingsrechten blijven gelijk aan die van 2007.”

De begroting wordt op 18 oktober in een extra vergadering van de raadscommissie behandeld. De gemeenteraad stelt de begroting in haar vergadering van 8 november vast. Deze vergadering begint om 16.00 uur.

Programmabegroting 2008 (Programmabegroting)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College wil fors in samenleving investeren

Het college van Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen wil in 2008 opnieuw fors investeren in de woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit de begroting voor komend jaar die dinsdag 18 september door het college is vastgesteld en ter behandeling aan de gemeenteraad is gezonden.In de begroting voor 2008 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: