De Baat (3e)

Scout-in 2007 zeer geslaagd


Geplaatst op: 25 september 2007
De kaderleden van Scouting Jan van Speyk uit Mijdrecht hebben afgelopen weekend (21, 22 en 23 september) de 14e Scout-in op Landgoed Velder te Boxtel bezocht. De Scout-in is dé vakbeurs voor alle vrijwilligers van Scouting Nederland. Ongeveer 5500 vrijwilligers kwamen dit weekend bijeen om met elkaar ervaringen uit te wisselen, workshops te volgen en feest te vieren.

Vrijdagavond begon met de officiële opening van de Scout-in 2007. Het thema van dit jaar was ‘Bouwen aan je toekomst’ en bij de opening werd het logo van de Scout-in ‘gebouwd’ van piepschuim blokken. Daarna volgde een optreden van Elize op het hoofdpodium. In de vier feesttenten van de Scout-in werd daarna feest gevierd tot in de late uurtjes.

Op zaterdag konden alle Scouts op het hoofdveld terecht voor de informatiemarkt. Zo werd onder andere informatie gegeven over de Nationale Jamboree in 2008, konden workshops gevolgd worden, werden ideeën uitgewisseld over ‘bouwen aan je toekomst’ bij Scouting, kon de leiding programma-ideeën opdoen en ook voor de actievelingen was er van alles te doen: bijvoorbeeld wandklimmen, levend tafelvoetballen en allerlei andere spelen. Daarnaast was staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs aanwezig om samen met een aantal Scouts een intentieverklaring te ondertekenen over de maatschappelijke stage. De intentie is om tussen de 5000 en 10.000 stageplekken binnen scouting Nederland te realiseren. Op deze wijze wil Scouting Nederland vanuit haar maatschappelijke rol een bijdrage leveren aan de samenleving.

Zaterdagavond was er weer feest op het hoofdveld: Ali B. trad op en bracht onder andere het speciaal voor Scouting geschreven lied ‘De leipe Scouting-flavor’ ten gehore. Hij kreeg alle deelnemers van de Scout-in aan het dansen. Daarna was er weer feest in de vier grote tenten. In elke tent was een ander programma: er waren bands, een Hollandse tent en vooral veel feest!

Zondagochtend konden nog een aantal workshops gevolgd worden en daarna was het tijd voor de sluiting, waarbij de Scouting-cabaretgroep ‘Bij voorbaat sorry’ alle deelnemers aan het lachen maakte met een voorstelling over Scouting. Daarna was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

Scouting Jan van Speyk wil de gemeente De Ronde Venen graag bedanken voor haar bijdrage die deelname aan deze Scout-in mogelijk heeft gemaakt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scout-in 2007 zeer geslaagd

De kaderleden van Scouting Jan van Speyk uit Mijdrecht hebben afgelopen weekend (21, 22 en 23 september) de 14e Scout-in op Landgoed Velder te Boxtel bezocht. De Scout-in is dé vakbeurs voor alle vrijwilligers van Scouting Nederland. Ongeveer 5500 vrijwilligers kwamen dit weekend bijeen om met elkaar ervaringen uit te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: