001 -Family

College Ronde Venen wil fors investeren in samenleving


Geplaatst op: 20 september 2007
Het college van Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen wil in 2008 opnieuw fors investeren in de woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit de begroting voor komend jaar die dinsdag 18 september door het college is vastgesteld en ter behandeling aan de gemeenteraad is ge-zonden.

In de begroting voor 2008 wordt onder andere 584 duizend euro uitgetrokken voor het opknappen van de wijk Hofland, een half miljoen euro voor het revitaliseren van bedrijventerreinen en ruim vier ton voor de aanleg van fietspaden en maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren. Ook is er extra geld gereserveerd voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening en het minimabeleid. De begroting sluit met een gering overschot van 10 duizend euro.

Wethouder Ingrid Lambregts (Financiën) is blij met het bereikte resultaat omdat ondanks de forse investeringen de lokale lasten voor inwoners en bedrijven komend jaar slechts gering toenemen. ,,De onroerende-zaakbelasting en de leges voor documenten van Burgerzaken stijgen alleen met het inflatiepercentage. Dat is een afspraak die we al hebben gemaakt in het beleidsplan Samen sterk met onze inwoners. De tarieven voor riool- en reinigingsrechten blijven gelijk aan die van 2007.”

De plannen voor komend jaar worden deels betaald door gebruik te maken van de gemeentelijke reserves. Lambregts: ,,Dat is een verantwoord besluit. De Ronde Venen beschikt over een flinke spaarpot. Een klein deel daarvan willen we nu inzetten om te investeren in de lokale samenleving, om een kwaliteitsslag te maken. We hebben de afgelopen jaren zuinig geleefd en kunnen ons dit nu veroorloven. Overigens nemen de reserves de komende jaren nog steeds toe, ondanks dat we nu een deel gebruiken.”

De begroting voor 2008 is op een aantal punten gewijzigd in vergelijking met die van dit jaar. Zo is een aantal duidelijke meetpunten opgenomen om te kijken of het gewenste beleid ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Ook is de opzet verbeterd waardoor een duidelijker beeld wordt gegeven van on-der andere de reserves.

De begroting is te downloaden via de website www.derondevenen.nl. Ook is een exemplaar in te zien op het gemeentehuis en in de bibliotheken. De begroting wordt op 18 oktober in een extra vergadering van de raadscommissie behandeld. De gemeenteraad stelt de begroting in haar vergadering van 8 november vast. Die vergadering begint om 16 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College Ronde Venen wil fors investeren in samenleving

Het college van Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen wil in 2008 opnieuw fors investeren in de woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit de begroting voor komend jaar die dinsdag 18 september door het college is vastgesteld en ter behandeling aan de gemeenteraad is ge-zonden. In de begroting voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: