001 - Bader

Succesvolle start voor 40 Plus Taekwondo


Geplaatst op: 19 september 2007
Op woensdag jl. is er door Mastwijk Taekwondo gestart met trainingen voor 40 plussers in de Willisstee te Wilnis en de opkomst was zeer goed te noemen.

Zo’n veertien deelnemers gingen zeer enthousiast van start onder begeleiding van een aantal instructeurs waaronder de 44-jarige zwarte banddrager Charly Hendriks uit Nieuwegein die in juni 2007 zijn zwarte band heeft gehaald.

Charly die zelf ook erg enthousiast is zal de 40 plus trainingen aanwezig zijn om te assisteren en zijn ervaringen te delen met de deelnemers.

Al lange tijd werd er bij Mastwijk Taekwondo gevraagd naar een uur voor 40 plussers omdat deze groep niet echt wil instappen bij de jongeren die een ander trainingsniveau hebben.

Tijdens de eerste training, waar ook verrassend veel dames aanwezig waren, werden de eerste basistechnieken aangeleerd en daarnaast ook natuurlijk de eerste schoptechnieken die erg goed werden uitgevoerd.

Ook zal er naast deze technieken worden gewerkt aan specifieke zelfverdedigingtechnieken.

Extra huiswerk
Natuurlijk wordt er tijdens de trainingen rekening gehouden met de persoonlijke groei van iedereen en ook de begeleiding zal intensiever zijn.

Naast diverse Taekwondo en zelfverdediging technieken wordt er ook gemediteerd en kracht, balans en rekoefeningen geoefend.

Ook krijgen de deelnemers ‘huiswerk’ mee om ook thuis vast aan de slag te kunnen waardoor zij extra snel vorderingen zouden kunnen maken.

Tevens op zondag kunnen de deelnemers extra trainen tijdens de vrije training voor alle leden te Mijdrecht in De Brug aldaar.

Rekening houdend met het voetbal van afgelopen woensdag worden er nog een aantal deelnemers verwacht waardoor het aantal nog zal toenemen.

Het doel is de deelnemers naast Taekwondo technieken ook Koreaans zelfverdediging, Hap-Ki-Do aan te leren op een aantrekkelijke manier.

Het is natuurlijk de bedoeling de deelnemers de verschillende facetten van Taekwondo zo aan te leren dat zij in de nabije toekomst hun zwarte band Taekwondo kunnen behalen.

Wij wensen de nieuwe deelnemers veel succes in hun sportieve toekomst.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle start voor 40 Plus Taekwondo

Op woensdag jl. is er door Mastwijk Taekwondo gestart met trainingen voor 40 plussers in de Willisstee te Wilnis en de opkomst was zeer goed te noemen. Zo’n veertien deelnemers gingen zeer enthousiast van start onder begeleiding van een aantal instructeurs waaronder de 44-jarige zwarte banddrager Charly Hendriks uit Nieuwegein … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: