001 -Family

Start werkzaamheden aanleg bedrijventerrein Green Park Aalsmeer


Geplaatst op: 18 september 2007
Op 18 september vindt in Aalsmeer een feestelijke bijeenkomst plaats om te vieren dat de aanleg van Green Park Aalsmeer begonnen is. Tijdens deze bijeenkomst onthullen de wethouders Nijmeijer (Aalsmeer) en Verheijen (Uithoorn) een bouwbord op de Middenweg, hoek Zwarteweg. Beide gemeenten zijn aandeelhouder van Green Park Aalsmeer.

De bijeenkomst is het startsein voor de uitvoerende werkzaamheden rond de aanleg van het hoogwaardige bedrijventerrein. De werkzaamheden beginnen tussen de Zwarteweg en de kruising Middenweg. Daar wordt begonnen met het graven van watergangen. Daarna volgt de verdere infrastructuur, zodat de grond bouwrijp kan worden opgeleverd aan de ondernemers.

De verwachting is dat in het komende half jaar twee ondernemers kunnen beginnen met de bouw van hun panden. De uitvoering van het gehele project zal lopen tot 2016.

Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling B.V. heeft als ambitie een versleten glastuinbouwgebied planmatig om te vormen tot een modern bedrijvenpark. Met de ontwikkeling van het gebied dragen de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer bij aan de omlegging van de N201. Green Park Aalsmeer zal voor een belangrijk gedeelte toegesneden zijn op de toekomstige ontwikkelingen in de bloemen- en plantensector.

Samen met de VBA en de andere glastuinbouwgebieden in Aalsmeer maakt Green Park Aalsmeer deel uit van greenport Aalsmeer en omstreken, één van de vijf in de nota Ruimte aangewezen greenports in Nederland.

Het gebied is ook een schakel tussen de huidige kern Aalsmeer en de toekomstige kern Nieuw Oosteinde. De stedenbouwkundige ambitie is om in de toekomst beide dorpskernen goed met elkaar te verbinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start werkzaamheden aanleg bedrijventerrein Green Park Aalsmeer

Op 18 september vindt in Aalsmeer een feestelijke bijeenkomst plaats om te vieren dat de aanleg van Green Park Aalsmeer begonnen is. Tijdens deze bijeenkomst onthullen de wethouders Nijmeijer (Aalsmeer) en Verheijen (Uithoorn) een bouwbord op de Middenweg, hoek Zwarteweg. Beide gemeenten zijn aandeelhouder van Green Park Aalsmeer. De bijeenkomst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: