001 - Mijdrecht Dorp

Eigenaren mooiste voortuinen in het zonnetje gezet!


Geplaatst op: 18 september 2007
Dit jaar werd alweer voor de vijfde keer een voortuinenkeuring georganiseerd. Na de wijk Hofland in Mijdrecht, Zuiderwaard en Westerheul in Vinkeveen en Wilnis en de kernen Amstelhoek en De Hoef was het nu de beurt aan de wijken Proostdijland Noord en Zuid in Mijdrecht.

De voortuinenkeuring is een wedstrijd waar men zich niet voor kan opgeven en wordt ieder jaar geor-ganiseerd door Groei & Bloei afdeling Aalsmeer e.o. en gemeente De Ronde Venen.

Een voortuinenkeuring wordt georganiseerd om het (zelf) tuinieren te stimuleren, waardoor woonwijken een fraaier aanzien krijgen en de woonomgeving wordt veraangenaamd. Zestien enthousiaste juryleden die zich elk jaar vrijwillig inzetten gingen begin juli op pad. Het weer zat niet altijd mee, maar de mooie tuinen maakten dat gelukkig goed.

Tijdens een bijeenkomst op 3 september zijn de scores van de juryleden naast elkaar gelegd. Er zijn in totaal 30 voortuinen in de prijzen gevallen, 15 in Proostdijland Zuid en 15 in Proostdijland Noord. De tuinen die in de prijzen zijn gevallen zijn erg verschillend. Er zitten kleine tuinen, maar ook heel grote voortuinen bij. Ook de planten- en bloemenkeuze is erg divers. Dat maakt deze keuring ook zo leuk. De diversiteit is ook de reden dat er geen 1e, 2e of 3e prijs wordt uitgereikt. Er is voor gekozen om 30 tuinen te belonen met dezelfde prijs.

Op maandagavond 17 september hebben de prijswinnaars hun prijs in ontvangst geworden. De prijs bestond onder andere uit een cadeaubon die besteedt kan worden bij Tuincentrum De Huifkar.

De prijzen worden elk jaar ter beschikking gesteld door Tuincentrum De Huifkar, Groei&Bloei afdeling Aalsmeer en de gemeente De Ronde Venen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eigenaren mooiste voortuinen in het zonnetje gezet!

Dit jaar werd alweer voor de vijfde keer een voortuinenkeuring georganiseerd. Na de wijk Hofland in Mijdrecht, Zuiderwaard en Westerheul in Vinkeveen en Wilnis en de kernen Amstelhoek en De Hoef was het nu de beurt aan de wijken Proostdijland Noord en Zuid in Mijdrecht. De voortuinenkeuring is een wedstrijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: