001 -Family

Genieten van boerenleven in hooiberghut


Geplaatst op: 18 september 2007
De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, R.C. Robbertsen, heeft vrijdag 14 september officieel 25 hooiberghutten in De Venen in gebruik genomen. Hij deed dat door een berg hooi te verwijderen voor een hooiberghut bij de familie De Boer aan de Ringdijk Tweede Bedijking in Mijdrecht. Ter gelegenheid van de officiële opening overnachtte wethouder Jacques Dekker (recreatie) in een hooiberghut bij de familie Van Eck in Vinkeveen.

Verspreid over De Ronde Venen staan elf hooiberghutten bij vijf verschillende agrariërs. Er staan ook hutten in Woerden en Breukelen. Een hooiberghut is een nieuwe manier van kamperen bij de boer. De hutten staan op een kleine boerencamping of op het boerenerf. Elke boerderij heeft een douche- en toiletvoorziening speciaal voor gasten. De houten hutten zijn vergelijkbaar met een trekkershut en hebben de vorm van een hooiberg. Een overnachting kost 40 euro per hut per nacht voor maximaal vier personen. De hutten zijn te huur van 1 april tot 1 november.

Wethouder Jacques Dekker is enthousiast over de hooiberghutten. ,,Het is absoluut geen straf hier te verblijven. De hutten zijn niet luxe, maar wel comfortabel ingericht en bijvoorbeeld voorzien van een elektrische koelbox. Daarnaast is het heel leuk om op de boerderij rond te kijken en te genieten van het prachtige uitzicht.” Bij de familie Van Eck aan de Demmeriksekade staan twee hooiberghutten die onderdeel uitmaken van een kleine camping met in totaal negen standplaatsen.

De plaatsing van hooiberghutten past in het toeristisch-recreatieve beleid van De Ronde Venen. De gemeente streeft naar meer kleinschalige verblijfsaccommodatie, met name in het buitengebied. Op deze wijze worden meer toeristen aangetrokken die de schoonheid van dit deel van het Groene Hart kunnen ervaren. De hooiberghutten zijn een aanvulling op de bestaande verblijfsmogelijkheden in De Ronde Venen en leveren een bijdrage aan de promotie van De Ronde Venen als recreatiegemeente. Ook biedt het agrariërs de mogelijkheid hun bedrijfsvoering te verbreden. Meer informatie is te vinden op www.hooiberghutten.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Genieten van boerenleven in hooiberghut

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, R.C. Robbertsen, heeft vrijdag 14 september officieel 25 hooiberghutten in De Venen in gebruik genomen. Hij deed dat door een berg hooi te verwijderen voor een hooiberghut bij de familie De Boer aan de Ringdijk Tweede Bedijking in Mijdrecht. Ter gelegenheid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: