001 -Family

Gunning bouw nieuw zwembad correct verlopen


Geplaatst op: 17 september 2007
De gunning voor de bouw van het nieuwe zwembad met aanvullende voorzieningen in De Ronde Venen is geheel volgens de juiste regels verlopen. Dat oordeel heeft de rechter woensdag geveld in een kort geding dat was aangespannen door de Van den Belt/Cone groep. Wethouder Jacques Dekker is blij met de uitspraak, ,,maar ik heb geen moment twijfels gehad over de goede afloop”.

Het college van Burgemeester en Wethouders besloot in juni na een aanbestedingsprocedure volgens Europese richtlijnen de voorkeur te geven aan het ontwerp van Vaessen/Optisport voor het nieuwe zwembad. De Van den Belt/Cone groep was het niet eens met dat besluit en stapte naar de rechter. Volgens de groep voldeed het ontwerp van Vaessen/Optisport op vier punten niet aan de gestelde eisen. Zo is er volgens het consortium niet voorzien in een aparte vergaderruimte voor de zwemverenigingen, zijn grastegels niet toegestaan, zijn er te weinig parkeerplaatsen en voldoet het filtersysteem voor chloor niet. Daarnaast was de Van den Belt/Cone groep het niet eens met de beoordeling van het ontwerp en eiste de groep voor de rechter dat haar eigen ontwerp opnieuw zou worden beoordeeld.

Op 12 september heeft de rechter uitspraak gedaan en alle vorderingen van de Van den Belt/Cone groep afgewezen: de verenigingsruimte voldoet aan de bepalingen die gesteld zijn in het Programma van Eisen; het toepassen van grastegels is mogelijk; het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de parkeerrichtlijnen en ook het gebruik van chloorbleekloog is toegestaan. Ook heeft de gemeente het ontwerp van de Van den Belt/Cone groep in relatie tot de omgeving juist beoordeeld, vindt de rechter.

Wethouder Dekker: ,,Wij zijn altijd in de volle overtuiging geweest dat de gehele aanbestedingsen gunningprocedure op een correcte wijze is verlopen. Wij hebben dan ook altijd vertrouwen gehad in een goede afloop van dit kort geding. Het doet ons deugd dat de gunningsprocedure door de rechtbank akkoord is bevonden”.

Volgens planning wordt medio volgend jaar de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe zwermbad dat in 2009 de deuren zal openen voor publiek. De komende tijd worden de plannen van Vaessen/Optisport verder uitgewerkt. Dat resulteert onder andere in een intentieovereenkomst die in november wordt ondertekend tussen gemeente en Vaesen/Optisport.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gunning bouw nieuw zwembad correct verlopen

De gunning voor de bouw van het nieuwe zwembad met aanvullende voorzieningen in De Ronde Venen is geheel volgens de juiste regels verlopen. Dat oordeel heeft de rechter woensdag geveld in een kort geding dat was aangespannen door de Van den Belt/Cone groep. Wethouder Jacques Dekker is blij met de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: