001 -Family

Zuwe Zorg haalt HKZ-certificaat (kwaliteitskeurmerk) binnen


Geplaatst op: 17 september 2007
Op 12 september kregen Zuwe Preventie & Welzijn (P&W) en Zuwe Thuiszorg het HKZ*-certificaat uitgereikt door certificatie-instelling Lloyd’s. Het HKZ-certificaat is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor zorgverleners. Belangrijk onderdeel van de kwaliteitszorg bij Zuwe is een procedure om voortdurend de eigen prestaties te meten en te verbeteren.

Een kleine greep uit de positieve bevindingen:

Preventie & Welzijn
+ Medewerkers hebben veel mogelijkheden om hun deskundigheid op peil te houden via opleidingen, trainingen en intervisie.
+ De afdeling Jeugdgezondheidszorg weet een zeer hoog percentage (97%) aan kinderen te bereiken.

Thuiszorg
+ De planner, zorgmanager en wijkverpleegkundige vormen in het wijkteam een uitstekend driehoeksoverleg dat sturing geeft aan het hele zorgproces. Ook de medewerkers 'aan het bed' kunnen goed aangeven hoe ze de zorg rondom de cliënt organiseren.
+ Goede procedure voor planning en zorgtoewijzing.

Ruim twee jaar geleden is Zuwe Zorg* begonnen met de voorbereidingen voor de certificering. De protocollen en procesbeschrijvingen zijn bijgewerkt, aangescherpt en uitgezet in de organisatie. In de kwaliteitszorg van Zuwe Zorg staat de kwaliteitscyclus ‘Plan-Do-Check-Act’ centraal. In de praktijk betekent dit dat de Zuwe Zorg-medewerkers op een systematische wijze hun activiteiten plannen en uitvoeren en dat zij de werkzaamheden voortdurend evalueren en verbeteren. Zuwe heeft hiervoor een aantal nieuwe meetinstrumenten geïntroduceerd, zoals interne audits en tevredenheidsmetingen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zuwe Zorg haalt HKZ-certificaat (kwaliteitskeurmerk) binnen

Op 12 september kregen Zuwe Preventie & Welzijn (P&W) en Zuwe Thuiszorg het HKZ*-certificaat uitgereikt door certificatie-instelling Lloyd’s. Het HKZ-certificaat is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor zorgverleners. Belangrijk onderdeel van de kwaliteitszorg bij Zuwe is een procedure om voortdurend de eigen prestaties te meten en te verbeteren. Een kleine greep uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: