001 -Family

Hertha wint van koploper en pakt eerste punten


Geplaatst op: 17 september 2007
In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft SV Hertha haar eerste punten gepakt. Tegen medekoploper OSM ’75 werd na een prima wedstrijd met 2-0 gewonnen.

Na de onnodige verliespartij in de eerste wedstrijd tegen SVF, waarin ruim gewonnen had moeten worden, en de terechte nederlaag bij MSV wist Hertha dat het lastig zou worden tegen OSM uit Maarssen.

De ploeg van Bergsma begon goed gedisciplineerd aan de wedstrijd en gaf de tegenstander weinig ruimte om tot opbouwen te komen. Via vroeg druk zetten probeerde de thuisploeg fouten af te dwingen bij OSM. Dit lukte bij vlagen prima en leverde een goede mogelijkheid op voor Maijer, maar hij kon zijn individuele actie niet afronden en stuitte op de keeper van de bezoekers. Deze doelman hield zijn ploeg overig meerdere malen in de race door een knappe actie uit de draai van Mollers te keren en ook Landwaart liep tegen de dadendrang van de goalie aan toen hij alleen op hem afging. De vlugge spits van Hertha wist één maal de doelman te omspelen, maar was te ver uit positie om nog binnen te werken en de bal vloog over het doel.

Hier konden de bezoekers weinig tegenover stellen. Tot aan de zestien meter werd er aardig gevoetbald, maar kansen werden niet gecreëerd en doelman Voorbij van Hertha hoefde dan ook niet echt op te treden, afgezien van wat losse flodders. Doordat Hertha niet scherp was met afronden werd er dus met 0-0 gerust.

Na de thee was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Hertha wachtte geduldig op de mogelijkheden, maar was in balbezit duidelijk gevaarlijker dan OSM. Wim Mollers wist in de spitspositie de bal goed vast te houden, zodat er vanaf het middenveld en van achteruit aangesloten kon worden om de aanvallen vervolg te geven. Hierdoor kon ook met name Landwaart bijsluiten en dit betekende een hoop dreiging voor de goal van de bezoekers. Na 20 minuten in de tweede helft werd diezelfde Landwaart aan de rechterkant weggestuurd en hij ging schuin voor de eerste paal de doelman voorbij, die hem neerlegde en zo een strafschop verdiende. Deze werd gemist door Van Breukelen, doordat hij de bal niet ver genoeg in de hoek schoot en de doelman de penalty goed las.

10 minuten later was het dan alsnog raak. Via een vlot lopende aanval over vier schijven kwam de bal via Sedney bij Landwaart, die opende op Mollers en via een kapbeweging ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander om de baal bij de eerste paal binnen te schieten voor de verdiende voorsprong: 1-0.

Hierna was het eigenlijk wachten op opportunistisch voetbal van OSM, maar dit bleef enigszins uit. Wel ging het met meer mensen vooruit spelen en was er regelmatig dreiging, maar het bleef bij enkele corners en schoten die over het doel vlogen. Hertha kon uiteindelijk profiteren van de ruimte toen opnieuw Mollers een goed blok op de laatste man van OSM zette en alleen op doel af kon gaan. De meegelopen Rick Aarsman kon binnenwerken na afleggen van Mollers: 2-0.

Hierdoor leek de wedstrijd beslist en dit was ook het geval met nog vijf minuten op de klok. OSM leek zich gewonnen te geven en dit was ook zo, waardoor bij de thuisploeg de handen juichend de lucht in konden.

Met deze overwinning valt er wellicht een last van de schouders bij Hertha, want met 0 uit 3 was de situatie nog vervelender geworden. Nu kan er wellicht weer naar boven worden gekeken en aan het vertrouwen worden gewerkt.

Aanstaande zondag wordt er aangetreden tegen JSV uit Nieuwegein. Deze ploeg werd vorig jaar in de beker nog verslagen met 4-2, maar dat is een jaar geleden en hier mag niet te veel op worden afgegaan. De aftrap in Nieuwegein zal plaatsvinden om 14.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha wint van koploper en pakt eerste punten

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft SV Hertha haar eerste punten gepakt. Tegen medekoploper OSM ’75 werd na een prima wedstrijd met 2-0 gewonnen. Na de onnodige verliespartij in de eerste wedstrijd tegen SVF, waarin ruim gewonnen had moeten worden, en de terechte nederlaag bij MSV wist Hertha … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: