001 -Family

Tweede helft fataal voor CSW vrouwen


Geplaatst op: 17 september 2007
Drie kwartier kon het vrouwenteam van CSW zaterdag in Tilburg de illusie koesteren om er tegen het halve team van profclub Willem II met de winst vandoor te gaan. Het eerste deel na de rust echter deed het team van Kors Pennin, net zoals de week ervoor tegen Stedoco, zichzelf de das om. Niet de doeltreffendheid van de TIlburgse aanvalslinie, maar de fouten in de laatste linie van CSW gaven de doorslag in dit duel.

Dat er een moeilijke klus op te knappen was in Tilburg stond bij voorbaat vast, maar de manier, waarop CSW haar tegenstander tegemoet trad, gaf toch wel hoop op een goed resultaat. Omdat tegenstander ’t Zand satelliet club is van WillemII, kan de club uit Tilburg wekelijks beschikken over maximaal 6 “professionals” en dat zelfs op het op één na hoogste amateurniveau; over competitievervalsing gesproken.

Niettemin leek de Wilnisse ploeg de juiste strategie te hebben gevonden. Het team liet zich na balverlies, (en dat gebeurde vaker dan echt nodig was) terugzakken tot een stukje over de middenlijn. Dan kon daar, zonder al te veel moeite, de Brabantse stormloop worden opvangen. Eenmaal weer in balbezit (en dat gebeurde gaandeweg de eerste helft steeds makkelijker) bleken de Wilnisse aanvallen zelfs een stuk gevaarlijker. Vooral vleugelspits Linda van Beek en aanvoerster Saskia Vis bleken met hun nauwkeurige lange bal op Nelleke Vrielink en Jessica Könst voor veel gevaar zorgen. Zo had Nelleke al een keer via de keepster over geschoten en een lobje net naast het doel gemikt, toen Jessica even later wel langs de uitlopende keepster kon scoren.

’t Zand bleef de meest aanvallende ploeg, maar tot bruikbare kansen kwam het door de geconcentreerd spelende CSW achterhoede eigenlijk niet, terwijl met name Jessica nog een paar keer dicht bij een goal was.

Aanvankelijk lijkt het erop, dat het spelbeeld van voor de rust zich na de thee herhaalt. De precisie ontbreekt bij de thuisclub en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Dan laat CSW keepster Isabella Koenen zich onverwacht verrassen door een schijnbaar ongevaarlijk rollertje vanaf de rechterflank, en is het zomaar ineens 1-1. In de fase erna blijft het rommelen in de achterste linie en binnen de kortste keren loopt de thuisclub uit naar een riante 3-1 voorsprong. Intussen krijgt CSW toch nog de nodige kansen.

Zo kon Nelleke Vrielink haar hoofd net niet voldoende tegen de bal krijgen bij een corner van Linda van Beek en lobt Natasja Cornelissen de bal na een mooie aanval nipt over. Ook Saskia Vis is koppend bijna succesvol; nu voorkomt de lat een goal. Pas nadat ’t Zand voor 4-1 heeft gezorgd, weet Natasja Cornelissen na een vrije trap tegen te scoren, maar dat is evenals de vijfde goal van ’t Zand alleen nog voor de statistiek belangrijk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede helft fataal voor CSW vrouwen

Drie kwartier kon het vrouwenteam van CSW zaterdag in Tilburg de illusie koesteren om er tegen het halve team van profclub Willem II met de winst vandoor te gaan. Het eerste deel na de rust echter deed het team van Kors Pennin, net zoals de week ervoor tegen Stedoco, zichzelf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: