CSW blijft ongeslagen

Geplaatst op: 17 september 2007
Afgelopen zaterdag stond er voor het Wilnisse CSW een tweede thuisduel op het programma. De mannen van Dennis van den Ing mochten aantreden tegen het Amsterdamse AFC. Op een zonovergoten sportpark aan de Pieter Joostenlaan had CSW achteraf gezien aan één helft genoeg. Na 45 minuten stond er al 3-0 op het scorebord. De tweede helft was van een minder niveau en uiteindelijk bleef de eindstand op 3-1 steken.

CSW startte sterk tegen het moeizaam combinerende AFC. Jay Klaas Wijngaarden had de openingstreffer al snel op zijn schoen maar stuitte op de keeper. Ook een kopbal van Jochem van Bergen had een beter lot verdiend. AFC speelde wat angstig en de openingstreffer kon niet uitblijven. Jilles Klumper werd de diepte in gestuurd en bleef zeer rustig oog in oog met de keeper. Tegen zijn droge uithaal was geen verweer, 1-0.

AFC had moeite om voorin te komen maar als ze er waren, was het ook direct gevaarlijk. Het was dat de spits van AFC zijn vizier niet op scherp had en het was Dennis Prins die het rollertje op kon rapen. CSW deed in de 34e minuut erg snel zaken. Wijngaarden liet zijn hielen zien aan de wat zwaarlijvige verdediger en bereikte keurig Cesar de Kuyer die een leeg doel voor zich had en de 2-0 binnenschoot. Nog geen 60 tellen later lag de 3-0 in het netje. Bij de aftrap van AFC werd direct druk gezet en wederom wist Wijngaarden zeer gemakkelijk de bal te onderscheppen en De Kuyer te bereiken. Tegen zijn droge schuiver in de rechter benedenhoek had de keeper geen antwoord, 3-0.

Vlak voor rust nog een kans voor Vincent Wens die een snel genomen vrije trap zo maar voor het inschieten had maar zijn inzet ging over. De tweede helft moest de voorsprong gemakkelijk worden uitgebreid maar niets was minder waar. CSW speelde onrustig in het tweede deel, maar bleef wel de beste kansen houden. Klumper kon zijn voet niet goed tegen de bal zetten. CSW wisselde binnen een kort tijdsbestek 3 maal. Wens, Wijngaarden en De Kuyer (geblesseerd) werden vervangen door Lakerveld, Groenewegen en Bakker.

AFC probeerde wat opportunistisch gevaarlijk te worden en slaagde daar in want na 65 minuten spelen werd een voortzetting van Dennis Prins direct teruggebracht en de in buitenspel positie staande spits van AFC schoot de bal keurig in de bovenhoek. CSW bleef vervolgens wel rustig en speelde de wedstrijd naar het einde.

Een superkans voor Rick Verweij trof ook geen doel. Verweij en de keeper eindigde stilstaand tegenover elkaar op de zestienmeterlijn in een soort status quo en de bal ging via de keeper net naast. Er was geen gevaar meer voor keeper Prins en derhalve was de overwinning een feit en staat CSW op dit moment bovenaan in de 3e klasse met 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Volgende week een uitwedstrijd tegen SVL uit Langbroek.

Afgelopen zaterdag stond er voor het Wilnisse CSW een tweede thuisduel op het programma. De mannen van Dennis van den Ing mochten aantreden tegen het Amsterdamse AFC. Op een zonovergoten sportpark aan de Pieter Joostenlaan had CSW achteraf gezien aan één helft genoeg. Na 45 minuten stond er al 3-0 … Lees meer »