001 -Family

Turfrace bij Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 14 september 2007
Op zaterdag 22 september vindt wederom de start van de Turfrace vanuit Vinkeveen plaats. Tijdens dit bijzondere evenement starten oude zeilende platbodems vanuit Museum De Ronde Venen in een unieke race, waarin zal worden uitgemaakt welk historisch zeilend vaartuig het snelst turf uit Vinkeveen kan ophalen en weer in Warmond kan afleveren. Op deze gezellige dag is tussen 09.00 en 17.00 uur ook het Museum De Ronde Venen te bezoeken. In het museum wordt het verhaal verteld van met name de vervening en turfwinning in De Ronde Venen. Het topstuk van het museum is dan ook de veensteekmachine, welke in het begin van de vorige eeuw werd gebruikt om het veen op te op te baggeren en op de legakkers te spuiten, waarna er turf van werd gemaakt.

Ook vinden er in Museum De Ronde Venen nog verschillende extra activiteiten plaats. In het kader van de nieuwe tijdelijke kunstexpositie ‘De Ronde Venen exposeert!’ kunt u bijvoorbeeld uw portret laten tekenen of meedoen aan een bijzondere workshop. Deelname aan de workshop kost slechts € 5,-- p.p. (excl. entree museum). Graag wel even vooraf aanmelden bij mevr. P. Roodenberg op tel. 0297-241563 (bij voorkeur tussen 17.00 – 20.00 uur).

Toegangsprijzen Museum De Ronde Venen
Volwassenen: €2,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €2,00

Voor meer informatie
Museum De Ronde Venen
Herenweg 240
3645 DW Vinkeveen
T (0297) 262223
E info@museumderondevenen.nl
W www.museumderondevenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Turfrace bij Museum De Ronde Venen

Op zaterdag 22 september vindt wederom de start van de Turfrace vanuit Vinkeveen plaats. Tijdens dit bijzondere evenement starten oude zeilende platbodems vanuit Museum De Ronde Venen in een unieke race, waarin zal worden uitgemaakt welk historisch zeilend vaartuig het snelst turf uit Vinkeveen kan ophalen en weer in Warmond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: