001 -Family

Alzheimer Café De Ronde Venen druk bezocht


Geplaatst op: 14 september 2007
De eerste bijeenkomst na de zomer van het Alzheimer Café De Ronde Venen werd druk bezocht.

Op woensdagavond 12 september kwamen circa 30 mensen naar het verzorginghuis Zuiderhof aan de Futenlaan te Vinkeveen voor een bijeenkomst over het thema ‘Hoe stelt men de diagnose?’ De inleider, neuroloog Van Pelt, ging in op de onderzoeken die gedaan worden om bij patiënten de ziekte van Alzheimer vast te stellen. Uit de zaal kwamen veel vragen, onder andere over het onderscheid tussen verschillende vormen van dementie. Een deel van de bezoekers kwam voor het eerst naar het Alzheimer Café, dat georganiseerd wordt door het Steunpunt Mantelzorg.

Hoe ga je ermee om
Op 10 oktober is er opnieuw een Alzheimer Café in het verzorginghuis Zuiderhof. Dan is het thema ‘Dementie, hoe ga je er mee om’. Zeventig procent van de dementiepatiënten woont thuis. Dat is zwaar voor de verzorger, meestal de partner van de patiënt. Wilt u meer weten, of wilt u als verzorger van een Alzheimer-patient eens uw hart luchten, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Anneke van Breukelen, telefoon (0297) 230288.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alzheimer Café De Ronde Venen druk bezocht

De eerste bijeenkomst na de zomer van het Alzheimer Café De Ronde Venen werd druk bezocht. Op woensdagavond 12 september kwamen circa 30 mensen naar het verzorginghuis Zuiderhof aan de Futenlaan te Vinkeveen voor een bijeenkomst over het thema ‘Hoe stelt men de diagnose?’ De inleider, neuroloog Van Pelt, ging … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: