001 -Family

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen


Geplaatst op: 14 september 2007
In oktober start in de Ronde Venen een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar die weinig zelfvertrouwen hebben en/of problemen hebben in het contact met andere kinderen.

Spelenderwijs komen vaardigheden en onderwerpen aan bod zoals een praatje maken, iets vragen, complimenten geven en krijgen, nee zeggen, omgaan met kritiek, gevoelens, zelfvertrouwen etc.
Er wordt veel gewerkt met drama (bijvoorbeeld rollenspelen) en samenwerkingsspelen. Zo worden kinderen bewuster gemaakt van hun eigen specifieke wijze van reageren op situaties én krijgen zij een positief alternatief aangeboden. Het uitgangspunt is dat kinderen het zelf doen en ervaren. Het uiteindelijke doel van de Spel/doe-groep is het probleemoplossend vermogen van kinderen te vergroten, waardoor zij meer houvast krijgen en hun zelfvertrouwen en zelfwaardering kan groeien.
Door de speciale opzet van de training kunnen ook kinderen meedoen die al eens een sociale vaardigheidstraining hebben gevolgd, maar meer tijd en oefening nodig hebben in een veilige groep.
Per groep doen minimaal vier en maximaal zes kinderen mee. De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten, een ouderavond en een afrondend gesprek. Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats. De groep start in oktober in De Ronde Venen.

Voor ouders is een aanvullend hulpaanbod beschikbaar. Zij kunnen deelnemen aan de oudercursus “Zelfvertrouwen bij Kinderen”. In zes bijeenkomsten worden thema’s behandeld rondom zelfbeeld, zelfvertrouwen en opvoeden. Deze cursus start in november 2007.
Voor meer informatie over de Spel/doe-groep en de oudercursus kunt u kijken op de website www.despeltuin.nl. Ook kunt u contact opnemen met Astrid Millenaar, telefoon 0297-285520, of via e-mail info@despeltuin.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

In oktober start in de Ronde Venen een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar die weinig zelfvertrouwen hebben en/of problemen hebben in het contact met andere kinderen. Spelenderwijs komen vaardigheden en onderwerpen aan bod zoals een praatje maken, iets vragen, complimenten geven en krijgen, nee zeggen, omgaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: