001 - Bader

Morgen 17 orkesten bij de 5e Mijdrechtse Dweildag!!


Geplaatst op: 14 september 2007
Morgen, Zaterdag 15 september, zullen 17 dweilorkesten het Mijdrechtse centrum op zijn kop zetten tijdens de 5e Mijdrechtse Dweildag. Een behoorlijke berg aan muzikanten afkomstig uit alle hoeken van ons land, hebben zich namelijk bij dit door muziekvereniging VIOS en de Mijdrechtse Handelsvereniging georganiseerde muziekspektakel aangemeld.

De optredens vinden plaats op 5 podia in het gezellige Mijdrechtse centrum. Met een groots (hoofd)podium op het Raadhuisplein en podia bij winkelcentrum “De Lindeboom”, tegenover café “Het Rechthuis” , op het plein bij de “Hema” en nieuw dit jaar is het “Blik op hout podium” in de Dorpsstraat. Alle orkesten zullen aan deze podia een bezoek brengen. De 5e Mijdrechtse Dweildag start met een groots defilé van de deelnemende orkesten om half twaalf op het Raadhuisplein.

Acht orkesten zullen deelnemen aan de wedstrijdklasse welke door een vakjury wordt beoordeeld. Eveneens acht orkesten zullen deelnemen aan de leutklasse welke door de publieksjury zullen worden beoordeeld. Natuurlijk speelt onze eigen orkest DORST buiten mede dingen aan prijzen in het programma mee.

Ook dit jaar zijn er voor het publiek weer prijzen te verdienen bij de jaarlijks terug kerende Dweildagprijsvraag. Wanneer u een formulier invult maakt u kans dat Burgemeester M. Burgman uw formulier om ongeveer 17:15 uur uit de speciale dweildagbrievenbus trekt. Tussen al deze activiteiten spelen natuurlijk een tal van dweilorkesten voor u gezellige muziek. Clown Bungel en Slungel zullen, net als andere jaren, weer aanwezig zijn met vele leuke ballonnen die in een rap tempo tot de grappigste figuurtjes worden omgetoverd. We hopen alleen dat ze niet weer het hele dorp met een dweil gaan lopen aandweilen. Dat doen de muzikanten al met hun instrumenten hoor!! Ook kunnen de kinderen weer geschminkt worden op het Raadhuisplein.

Om ongeveer kwart over vijf zal onze Burgemeester de prijswinnaar in de wedstrijdklasse van deze 5e editie bekend maken en mevrouw Post zal de “Ton Post wisselbokaal” overhandigen aan de winnaar in de Leutklasse.

Iedereen is van harte welkom om te komen mee feesten. Voor het uitgebreide programma van de dag, het speelschema van de orkesten of meer informatie over de Mijdrechtse dweildag kan men terecht op de bijbehorende internetsite www.mijdrechtsedweildag.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Morgen 17 orkesten bij de 5e Mijdrechtse Dweildag!!

Morgen, Zaterdag 15 september, zullen 17 dweilorkesten het Mijdrechtse centrum op zijn kop zetten tijdens de 5e Mijdrechtse Dweildag. Een behoorlijke berg aan muzikanten afkomstig uit alle hoeken van ons land, hebben zich namelijk bij dit door muziekvereniging VIOS en de Mijdrechtse Handelsvereniging georganiseerde muziekspektakel aangemeld. De optredens vinden plaats … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: