001 - Bader

Gedeputeerde Raven bezoekt Hoefse basisschool


Geplaatst op: 14 september 2007

Gedeputeerde Anneke Raven van de provincie Utrecht heeft woensdag 12 september 2007 een bezoek gebracht aan basisschool St. Antonius van Padua in De Hoef. Zij deed dit in het kader van een subsidie die wordt toegekend door de provincie Utrecht om kleine kernen leefbaar te houden.

Het gaat om een bedrag van 75 duizend euro. Het geld wordt gebruikt om een extra lokaal aan de school te bouwen. Het gaat niet om een regulier leslokaal, maar om een lokaal dat overdag wordt gebruikt voor buitenschoolse opvang en eventueel andere schoolactiviteiten. Buiten schooltijden kan het gebruikt worden door de Hoefse gemeenschap voor bijvoorbeeld verenigingsactiviteiten of bijeenkomsten.

Door deze multifunctionele voorziening te subsidiëren wil de provincie een impuls geven aan de leefbaarheid van kleine kernen. Gedeputeerde Raven noemde de bouw van het extra lokaal ,,een schoolvoorbeeld” van hoe kleine kernen leefbaar gehouden kunnen worden. De verwachting is dat het lokaal volgend voorjaar in gebruik kan worden genomen.

De gedeputeerde maakte onder andere een rondtocht door de school en kreeg een toelichting op de bouwplannen. Ook sprak zij met een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur, schoolleiding, kinderen van de Antoniusschool en het wijkcomité.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gedeputeerde Raven bezoekt Hoefse basisschool

Gedeputeerde Anneke Raven van de provincie Utrecht heeft woensdag 12 september 2007 een bezoek gebracht aan basisschool St. Antonius van Padua in De Hoef. Zij deed dit in het kader van een subsidie die wordt toegekend door de provincie Utrecht om kleine kernen leefbaar te houden.Het gaat om een bedrag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: