001 - Bader

Omgeving van St. Jozefschool eindelijk veilig !?


Geplaatst op: 11 september 2007
Maandag 10 september 2007 werd aan de St. Jozefschool in Vinkeveen het UVL-label uitgereikt.

Ondanks de vele regenbuien werd op het laatste moment besloten om "het feestje" toch buiten te vieren. Op het schoolplein werd met z'n allen een verkeerslied gezongen en sprak wethouder Van Breukelen iedereen toe. Daarna bevestigde de wethouder (onder toeziend oog van Seef, alle kinderen, leerkrachten, verkeersbrigadiers en andere belangstellenden) het UVL-label op de muur van de school. Dit alles in aanwezigheid van oa. schooldirecteur Corrie van der Kroef, de heer Strubbe van het ROV, mevrouw Van Peer namens het UVL, Marriëtte van Leeuwen van Stichting Verkeersbrigadiers, Remco Bruijnes verkeerscoordinator van de gemeente en verkeersouder Caroline Vos. Na afloop was er voor alle kinderen wat lekkers.

Het UVL-label (Utrechts Verkeersveiligheids Label) is een kwaliteitskeurmerk dat wordt toegekend aan basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in het schoolbeleid. En daarbij moeten zij voldoen aan een aantal criteria: structurele aandacht voor verkeersonderwijs in alle groepen, inzet van (verkeers-)ouders, een veilige schoolomgeving en oefening in de praktijk. Het label wordt ondersteund door een eigen mascotte in de vorm van zebra Seef (zijn naam is afgeleid van het Engelse woord ‘safe’). Het UVL is een verkeerseducatieproject voor 4 tot 12 jarigen en heeft als doel dat kinderen leren zich veilig te bewegen in het verkeer. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, provincies, scholen, ouders èn gemeenten. Dit vraagt om een gezamenlijke inzet, samenwerking is daarbij een zeer belangrijke voorwaarde.Het UVL is dus méér dan alleen aandacht voor verkeerseducatie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Omgeving van St. Jozefschool eindelijk veilig !?

Maandag 10 september 2007 werd aan de St. Jozefschool in Vinkeveen het UVL-label uitgereikt. Ondanks de vele regenbuien werd op het laatste moment besloten om "het feestje" toch buiten te vieren. Op het schoolplein werd met z'n allen een verkeerslied gezongen en sprak wethouder Van Breukelen iedereen toe. Daarna bevestigde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: