001 -Family

De Scouts van Jan van Speyk zijn ‘overgevlogen’


Geplaatst op: 11 september 2007
Zaterdag 8 september vond bij Scouting Jan van Speyk het jaarlijkse overvliegen plaats. Elk jaar aan het begin van het scoutingseizoen vliegen de oudste kinderen van elke speltak over naar de volgende leeftijdsgroep. En zoals altijd maakten ze er bij Scouting Jan van Speyk iets bijzonders van.

Om 13.00 uur verzamelden alle leden zich op de Scoutingboerderij aan de Oosterlandweg. Na de opening in een grote kring werd eerst een aantal spellen gespeeld, waaronder het koehandelspel. De kinderen werden in groepjes verdeeld, waarvan één kind een boer was die zijn koeien (de andere kinderen) moest verkopen. Natuurlijk werd het de boeren moeilijk gemaakt omdat de koeien ook ziek konden worden of een opdracht uit moesten voeren.

Na de spelletjes en een beker limonade gingen de kinderen die deze middag over zouden vliegen zich voorbereiden. Ze kregen een kaartje waarop een omschrijving stond en ze moesten allemaal vier mensen zoeken die aan de omschrijving voldeden. Dat kon bijvoorbeeld zijn: zoek vier mensen met een groene onderbroek, of: zoek vier mensen met een gat in hun sok. Deze vier mensen, waaronder scoutingleden en leiding maar ook ouders, gingen de overvlieger helpen bij het parcours.

Het overvliegparcours bestond uit een brancard, glijbaan, een zwembad met schuim, een evenwichtsbalk, een klimberg en een zeil waaronder door gekropen moest worden. De helpers tilden de brancard, hielpen de kinderen over de klimberg, maar maakten ze vooral extra nat bij het zwembad.

Vervolgens stapten alle overvliegers gezamenlijk op een groot vlot om zo naar hun nieuwe speltak te varen. De jongere kinderen werden netjes van het vlot getild, maar de ouderen duwden elkaar van het vlot af en zwommen naar hun nieuwe speltak toe.

Alle speltakken zijn nu weer aangevuld met leden die binnenkort officieel geïnstalleerd zullen worden.Zo is de Jan van Speykgroep weer helemaal klaar voor een nieuw Scoutingjaar!!!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Scouts van Jan van Speyk zijn ‘overgevlogen’

Zaterdag 8 september vond bij Scouting Jan van Speyk het jaarlijkse overvliegen plaats. Elk jaar aan het begin van het scoutingseizoen vliegen de oudste kinderen van elke speltak over naar de volgende leeftijdsgroep. En zoals altijd maakten ze er bij Scouting Jan van Speyk iets bijzonders van. Om 13.00 uur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: