001 - Bader

Straattheaterfestival Uithoorn weer goed bezocht


Geplaatst op: 11 september 2007
Ondanks het ietwat tegenvallende weer lieten bezoekers zich afgelopen weekeinde niet afschrikken om naar het vierde Startkabel.nl straattheaterfestival op en rondom het Fort aan de Drecht te komen. De organisatie blikt daarom ook terug op een geslaagd festival.

Veel optredens op de podiumwagen en luguber straattheater. De vele optredens op en voor de podiumwagen zorgde ervoor dat de bezoekers vele disciplines van de Uithoornse culturele verenigingen en instellingen konden aanschouwen. Ook de kunst en cultuurmarkt werden goed bezocht en goed gewaardeerd. De lugubere doorzaagact van theatergroep A3 zorgde bij vooral de jongere straattheaterfestivalbezoekers voor wat angstige momenten. Votre Zjean zorgde voor een aangename ontvangst op het fort terrein zelf, en dat zorgde weer voor veel hilariteit. Het voorleesverhaal op het terrein van het Fort aan de Drecht, door Caroline Heijlman van de Uithoornse bibliotheek, op een immens grote stoel en de voorstelling van vrolijke Frans hadden een grote aantrekkingskracht op de jonge bezoekers van het festival. Bij Crea was het ook een drukte van belang want daar konden kinderen een tegeltje beschilderen onder leiding van Martina Dielen. Binnen in de Galerie genoten mensen massaal van Gem&I die mooie luisterliedjes brachten.

Verkeerschaos en Oranjekoorts
Tijdens de voorstelling Oranjekoorts was er even sprake van een kleine verkeerschaos op de Amsteldijk-Zuid maar vele automobilisten konden gelukkig begrip opbrengen voor het theatrale verkeersoponthoud. De voorstelling Oranjekoorts, uitgevoerd door leden van toneelgoep Maskerade en shanty koor Voor de Mast, werd goed bezocht door bezoekers van het straattheaterfestival.

Straattheaterfestival Baby
Eén van de optredende artiesten op de podiumwagen Limbo Lé van De mannen van BLA BLA moest zijn optreden afgelasten omdat zijn vrouw ging bevallen. Om 17.40 uur werd uiteindelijk een prachtige baby geboren die de naam Luca gaat dragen. Een heuse straattheaterfestival baby dus!

Subsidieproblemen voor dit jaar opgelost! Stichting beraadt zich over de toekomst van het Straattheaterfestival.

De Stichting Uithoorns Straattheaterfestival laat weten dat de subsidieproblemen voor dit jaar zijn opgelost. De Gemeente Uithoorn heeft besloten het resterende subsidiebedrag dat nog niet was gestort, hangende het interne onderzoek, gewoon aan de stichting uit te betalen. De stichting beraadt zich al enige tijd over de toekomst en de voortgang van het straattheaterfestival. Door het steeds moeilijker kunnen verkrijgen van subsidies, vergunningen en sponsorgelden voor culturele evenementen staat ook dit festival helaas behoorlijk op de tocht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Straattheaterfestival Uithoorn weer goed bezocht

Ondanks het ietwat tegenvallende weer lieten bezoekers zich afgelopen weekeinde niet afschrikken om naar het vierde Startkabel.nl straattheaterfestival op en rondom het Fort aan de Drecht te komen. De organisatie blikt daarom ook terug op een geslaagd festival. Veel optredens op de podiumwagen en luguber straattheater. De vele optredens op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: