CSW - De Meern 4 -0

Geplaatst op: 11 september 2007
De eerste wedstrijd voor het Wilnisse CSW in de derde klasse is in een ruime 4-0 eindstand geëindigd. CSW was er alles aan gelegen om uit de startblokken te schieten. De randzaken waren tot in de puntjes verzorgd en onder begeleiding van de E-top werden de elf spelers het veld op gestuurd.

Het was voor CSW dan ook kennismaken met de derde klasse na bijna 30 jaar!!. Zonder de geblesseerden Ronald Lucassen en John Groenewegen startte CSW sterk tegen een tegenvallend De Meern. De ploeg uit De Meern streed vorig seizoen nog om promotie maar had een gedaantewisseling ondergaan. Het zakte ver terug op eigen helft en liet CSW het spel maken.

De eerste kansen ontstonden als snel. Nick de Vink liet een bal prachtig vallen op Wilfred Kooiman maar zijn schot miste de juiste richting. Even later een kopbal van De Vink die maar net over ging. De voorsprong voor de ploeg van Dennis van den Ing kon niet uitblijven en Nick de Vink wist vanaf links met een mooie pass Jilles Klumper te bereiken. Klumper zorgde met een strakke voetbeweging ervoor dat de 1-0 op het scorebord kwam. CSW drong aan en De Meern bleef de Wilnissers opvangen op eigen helft en deed dit dusdanig slap dat er voetballend meer te halen was deze eerste helft.

Zo zag aanwinst Cesar de Kuyer een schot over gaan en werden er nog diverse pogingen geblokt. In de 25e minuut was er de 2-0. De bal werd vanaf rechts ingebracht en Jilles Klumper kon van dichtbij de ruime voorsprong binnenkegelen. CSW wilde voor de rust nog zaken doen maar positioneel stonden de voorwaartsen nog niet optimaal.

De tweede helft startte CSW wat slapjes en liet De Meern in het spel komen. Met name de doorschuivende voorstopper was in de eerste fase van de tweede helft een lichtpuntje aan de de zijde van de tegenstander. Wilfred Kooiman leek de beslissende 3-0 aan te tekenen maar zijn schot spatte via de onderkant lat weer het veld in. CSW maakte het zichzelf lastig door het tempo niet hoog te houden en iets te veel achteruit te lopen. Een scrimmage voor het doel van Dennis Prins ging maar net voorlangs.

Jochem van Bergen moest zich laten vervangen door debutant Bram Kruiswijk en even later mocht schutter Klumper zich melden voor de snelle Jeroen Vis. Het duurde uiteindelijk nog tot 10 minuten voor tijd dat de wedstrijd definitief werd beslist. Jeroen Vis werd de diepte ingestuurd en won het sprintduel van zijn directe tegenstander. Vis plaatste de bal hoog in de touwen en schoot CSW naar 3-0.

Niet veel later was er een vloeiende aanval via De Vink, De Kuyer en Van Dijk, waarbij de laatste binnen de zestien meter omver werd gelopen. De strafschop werd onberispelijk door Nick de Vink binnengeschoten en CSW kon even later met een 4-0 overwinning van het veld aflopen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma en wel in Amersfoort tegen promovendus Cobu Boys.

De eerste wedstrijd voor het Wilnisse CSW in de derde klasse is in een ruime 4-0 eindstand geëindigd. CSW was er alles aan gelegen om uit de startblokken te schieten. De randzaken waren tot in de puntjes verzorgd en onder begeleiding van de E-top werden de elf spelers het veld … Lees meer »