001 -Family

ClubExtra start in De Ronde Venen


Geplaatst op: 11 september 2007
Sportservice Midden Nederland is begin september gestart met ClubExtra in de gemeente De Ronde Venen. Club Extra is een sportclub waar kinderen van 4 t/m 9 jaar met een motorische achterstand kunnen sporten, aangepast op hun mogelijkheden. Kinderen die (net) niet mee kunnen komen tijdens reguliere gymlessen op school of bij trainingen van de sportvereniging komen in aanmerking. Doel van het project is om de achterstand bij de kinderen weg te werken zodat ze lid kunnen worden van een sportvereniging en met plezier naar de gymles op school gaan.

Onzekerheid wegnemen
Een motorische achterstand zorgt bij kinderen voor onzekerheid. Het vangen van een bal of het klauteren op het klimrek gaat hen moeilijk af, terwijl leeftijdsgenootjes geen moeite daarmee hebben. Hierdoor raakt het kind steeds verder achter en voelt het zich buitengesloten.
Door speciale gymlessen onder deskundig en zeer persoonlijke begeleiding van Willie de Jong van GVM’79 leren kinderen de basisvormen van bewegen. Doordat kinderen worden aangespoord hun grenzen te verleggen, groeien de kinderen hierdoor snel en krijgen ze meer zelfvertrouwen. De groepjes zijn klein, maximaal tien kinderen.

Lessen
De kinderen starten met zes proeflessen, waarna ze door kunnen stromen naar eerste seizoen van twintig lessen. De kinderen moeten na deze lessen het niveau van leeftijdsgenootjes tijdens de gymles of training weer kunnen bijbenen. Tevens kunnen kinderen doorstromen in het aangepast sportaanbod bij een aantal verenigingen in De Ronde Venen.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Leus, sportconsulent De Ronde Venen 06-43093929.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ClubExtra start in De Ronde Venen

Sportservice Midden Nederland is begin september gestart met ClubExtra in de gemeente De Ronde Venen. Club Extra is een sportclub waar kinderen van 4 t/m 9 jaar met een motorische achterstand kunnen sporten, aangepast op hun mogelijkheden. Kinderen die (net) niet mee kunnen komen tijdens reguliere gymlessen op school of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: