001 - Bader

Culinaire Venen opnieuw grootse proeverij


Geplaatst op: 10 september 2007
Mijdrecht, 9 september 2007 – – De tweede editie van het culinaire evenement 'De Culinaire Venen' heeft het succes van vorig jaar ver overtroffen. De gehele middag en avond werden de 10 deelnemende restaurant- en horecabedrijven uit De Ronde Venen en omgeving gretig bezocht door een enthousiast publiek. Dat genoot niet alleen zichtbaar van de culinaire proeverij van gerechtjes, maar ook van een goed gevuld entertainmentprogramma. Van elk verkocht hapje en drankje was een deel bestemd voor het goede doel. Halverwege de avond kon de initiatiefnemer Lionsclub Mijdrecht-Wilnis al een eerste cheque van 10.000 euro overhandigen aan Kika. Het bedrag zal naar verwachting de komende weken nog groeien, als eenmaal alle kosten en opbrengsten zijn verrekend.

Naar schatting zo'n 2.500 belangstellenden kwamen op het evenement af, dat duurde van 13.00 uur tot middernacht. Er viel veel te proeven van een uitgebreid assortiment exquise gerechtjes, alledaagse schotels, bijzondere gefrituurde hapjes en bijbehorende drankjes in de deelnemende restaurants La Farola, Le Virage, Lust!, Restaurant Meesters en Rendez-Vous uit Mijdrecht; Boven Water, Le Canard Sauvage en Plashoeve uit Vinkeveen en Leenders uit De Kwakel. Maison Vinocerf uit Uithoorn zorgde voor prachtige wijnen en champagnes. Alle proeverijen werden zeer druk bezocht en de restaurants hebben hun gasten beslist verleid tot een verdere kennismaking.

'Culinaire Nol'
Burgemeester Burgman van De Ronde Venen verrichtte de officiële opening, samen met Nol Vermeulen, eigenaar van het bekende restaurant Monfaucon in Mijdrecht. Om gezondheidsredenen moet hij zijn lange carrière in de gastronomie beëindigen. Dat deed hij op symbolische wijze door op het podium zijn laatste chateaubriand te flamberen en uit te serveren. Ter ere van zijn vele culinaire prestaties en verdiensten hebben de organisatoren van de Culinaire Venen besloten een wisseltrofee in het leven te roepen. Deze zogeheten 'Culinaire Nol' zal jaarlijks worden uitgereikt aan de deelnemer die zich het best presenteert tijdens de Culinaire Venen.
Nadat de jury, bestaande uit burgemeester Burgman, president Mart Groen van de Lions en uiteraard Nol Vermeulen zelf, een rondgang langs de paviljoens had gemaakt, kon de eerste Culinaire Nol worden uitgereikt aan een zeer verraste Sander Hogendoorn van Restaurant Boven Water uit Vinkeveen.

Artiesten
Bezoekers genoten van optredens van de Zingende Serveersters, tafelgoochelkunstenaar Jochem Nooyen en DJ Chiel Bellen. Hoogtepunten van de dag waren de podiumoptredens van Anita Meyer, Chastity en Robert Leroy.
Homan Elektrotechniek hield een SMS-actie, waarbij bezoekers SMS-berichten konden inzenden, die vervolgens op een groot videoscherm boven het podium werden vertoond. Hoewel de actie wat aarzelend op gang kwam, zijn er uiteindelijk zo'n 500 berichten binnengekomen. Ook de opbrengst van deze actie ging naar Kika.

Massale steun
"De inwoners van De Ronde Venen hebben dit evenement duidelijk in hun hart gesloten. De sfeer was prima en op een paar spettertjes na, waren de weersomstandigheden perfect. De deelnemende restaurants hebben een fantastisch visitekaartje afgegeven. Samen met Invisible Organizing en Homan Elektrotechniek, met wie wij het evenement hebben opgezet, kijken we terug op een zeer geslaagd evenement. Dankzij de massale steun van het bedrijfsleven konden we de kosten beperken, zodat er een recordomzet voor het goed doel overbleef. Daar zijn we iedereen, bezoekers, deelnemers en sponsors zeer erkentelijk voor", aldus Norbert Karthaus van de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis.

Volgend jaar is er weer een editie van de Culinaire Venen: dan op zaterdag 6 september 2008.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Culinaire Venen opnieuw grootse proeverij

Mijdrecht, 9 september 2007 – – De tweede editie van het culinaire evenement 'De Culinaire Venen' heeft het succes van vorig jaar ver overtroffen. De gehele middag en avond werden de 10 deelnemende restaurant- en horecabedrijven uit De Ronde Venen en omgeving gretig bezocht door een enthousiast publiek. Dat genoot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: