Eerste drie punten voor Qui Vive Dames 1 zijn binnen (5-0)

Geplaatst op: 10 september 2007
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is op een mooie herfstdag goed van start gegaan. Qui Vive dames 1 begon de 1ste competitiewedstrijd tegen Spandersbosch dames 1. Met een nieuwe selectie, die fel begon in de eerste minuten, wat direct zijn vruchten afwierp. Na een snelle verovering van de bal kon Helen Bell - die van links de cirkel binnen kwam - de bal voorleggen op Emma Douque waarna Emma de bal makkelijk achter de keeper in het doel kon tikken (1-0).

De dames van Qui Vive waren na dit snelle doelpunt uit op meer… Door een mooie individuele actie van Eva Abrahams kwam de bal uiteindelijk bij Joady Szejnoga die de bal tussen de palen wist te pushen (2-0). In de laatste 15 minuten van de 1ste helft bleven de dames van Qui Vive opbouwen en aanvallen opzetten. Door een vrije slag snel te nemen op het middenveld kreeg Imke de Graaf vrij baan om Reneé Broggel aan te passen die na een 1 op1 tegen de keeper vanaf de achterlijn de 3-0 op het scorebord kon neerzetten.

In de rust wees coach Etienne Spee op het gevaar voor overschatting en attendeerde de dames van Qui Vive erop druk te behouden op de tegenstanders. Doordat de dames van Qui Vive de opgekregen taak goed wisten uit te voeren verloor Spandersbosch de bal op eigen ’23- meterlijn’ en kon Helen Bell op naar de keeper. Zij speelde de bal op listige wijze naar rechts waar Eva Abrahams in scoringspositie gebracht werd. Zij kreeg echter een duw in haar rug door de tegenstander waardoor de scheidsrechter de bal op de strafbalstip legde. Deze strafbal werd op fraaie wijze benut door Helen Bell.

De tegenstanders begonnen nu harder en meer fysiek te spelen. Het algehele spel werd van beide kanten rommeliger. In de 60ste minuut wisten de dames van Qui Vive een strafcorner te veroorzaken die door een mooie variant door Helen Bell werd benut.

5-0 is een mooi resultaat om de competitie mee te openen. Volgende week spelen de dames van Qui Vive uit tegen Shinty in Driebergen. Ook dit seizoen kunnen de dames van Qui Vive weer hard uw steun langs de kant gebruiken dus komt allen kijken!

NB: Dames 1 speelt de (thuis-)wedstrijden altijd op dezelfde tijd: om 12.45 uur op het hoofdveld. Nadere informatie over Dames 1 is te vinden op hun eigen site www.quivive.net/dames1

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is op een mooie herfstdag goed van start gegaan. Qui Vive dames 1 begon de 1ste competitiewedstrijd tegen Spandersbosch dames 1. Met een nieuwe selectie, die fel begon in de eerste minuten, wat direct zijn vruchten afwierp. Na een snelle verovering van de … Lees meer »