001 - Bader

Hertha verliest ook tweede wedstrijd


Geplaatst op: 10 september 2007
Op bezoek bij het Montfoortse MSV ’19 heeft Hertha Vinkeveen ook haar tweede wedstrijd in de competitie verloren. Na een moeizame wedstrijd en een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk huiswaarts gekeerd met een 3-2 nederlaag.

Na het onnodige verlies een week eerder tegen SVF wist Hertha dat het zondag beter voor de dag diende te komen in Montfoort. Ook MSV had de eerste competitiewedstrijd verloren, dus het werd een belangrijke ontmoeting voor beide teams. Na de midweekse 7-0 overwinning in de beker tegen APGS, waardoor Hertha doorbekert, werd aan zelfvertrouwen gewonnen.

De Vinkeveners speelden de eerste helft vrij matig en kwamen maar zelden in het positiespel. Dit had niet alleen te maken met de mindere concentratie en scherpte in de ploeg, maar ook met het behoorlijk goede spel van de tegenstander. Het middenveld was duidelijk in handen van de thuisploeg en dit kwam ook naar voren in de mogelijkheden. Zonder direct echt gevaarlijk te worden was er duidelijk overwicht voor MSV.

Een goede kans alleen voor doelman Voorbij werd verprutst door de spits en een afstandsschot ging naast, voordat Hertha gevaarlijk werd. Klesman blokte een bal in de verdediging van MSV en Landwaart vond direct Maijer die simpel binnen kon schuiven voor de 0-1. Ondanks dat het tegen de verhouding in was, waren de bezoekers niet minder blij met de eerste competitiegoal van het seizoen. Kort hierna vond een vrije trap rond de zestien meter plaats voor de gastheren, die langs de muur werd binnengeschoten met een listige stuit: 1-1.

Maijer kreeg nog twee goede mogelijkheden alleen voor de doelman, maar de hand van de goalie en te lang twijfelen voorkwamen een voorsprong voor Hertha. Landwaart miste in de rebound door over te schieten.

Kort na rust, met twee wisselingen in de ploeg van Bergsma, werd een onterecht gegeven corner door de invaller aan MSV-zijde geheel vrijstaand binnen gekopt: 2-1. Vijf minuten later was het 3-1 na een voorzet vanaf links en onduidelijkheid in de Hertha-verdediging.

Hertha kon weinig tegenover de overmacht van de thuisploeg zetten, met name door het te lage baltempo en het nemen van verkeerde beslissingen. Nadat MSV enkele goede mogelijkheden niet wist te benutten was het toch weer Landwaart die wist binnen te koppen na een goede assist van Maijer: 3-2. Met het inbrengen van v/d Kooij en het doorschuiven van v/d Broek richting de spits ging Hertha alles of niets spelen.

Kort voor tijd leverde dit nog bijna de gelijkmaker op, nadat de rechtsback van de thuisclub bijna zijn eigen doelman verraste, maar aan de 3-2 stand zou geen verandering meer komen.

Opnieuw dus een nederlaag in deze nog jonge competitie voor het SV Hertha van Hans Bergsma. Aanstaande zondag een herkansing tegen OSM, dat eerder met 3-1 wist te winnen van MSV. Het zal dus een zware kluif worden voor de Vinkeveners, maar gesteund door het thuispubliek zal er alles aan gedaan worden om de eerste punten binnen te slepen. De aftrap in Vinkeveen vindt plaats om 14.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha verliest ook tweede wedstrijd

Op bezoek bij het Montfoortse MSV ’19 heeft Hertha Vinkeveen ook haar tweede wedstrijd in de competitie verloren. Na een moeizame wedstrijd en een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk huiswaarts gekeerd met een 3-2 nederlaag. Na het onnodige verlies een week eerder tegen SVF wist Hertha dat het zondag beter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: