25 september: Themabijeenkomst prostaatkanker in Inloophuis ’t Anker


Geplaatst op: 10 september 2007
Op dinsdagavond 25 september a.s. vindt in Regionaal Inloophuis ’t Anker een themabijeenkomst over prostaatkanker plaats, bedoeld voor àlle mannen vanaf de leeftijd van 40 à 45 jaar. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP).

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en treft 1 op de 11 mannen.
Jaarlijks wordt bij ongeveer 8.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Genoeg reden voor Inloophuis 't Anker om dit onderwerp op de agenda te plaatsen en er een voorlichtingsavond over te organiseren.
Als deskundige op dit gebied zal Dr. Th. de Reijke, uroloog in het AMC een inleiding verzorgen.
Dr. De Reijke is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de nieuwe richtlijn prostaatkanker, die vanaf deze maand functioneel is.
Ook zal mw. M. van Engelenburg, fysiotherapeute/bekkenbodemdeskundige uit het Hofpoort-ziekenhuis te Woerden deze avond aanwezig te zijn. Zij spreekt over een specifiek probleem bij deze categorie patiënten, namelijk incontinentie.
Na de pauze is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).
Locatie: Regionaal Inloophuis ’t Anker (gevestigd in het AJOC gebouw) Windmolen 75, te Mijdrecht.
Toegang: gratis
Over Inloophuis 't Anker
Regionaal Inloophuis ’t Anker wil mensen met kanker en hun naasten een open huis bieden, waar zij alleen of met anderen in een rustige sfeer kunnen ontspannen, contacten met lotgenoten kunnen hebben, informatie kunnen uitwisselen en aan activiteiten kunnen deelnemen. Regelmatig worden er ook thema-avonden georganiseerd. Elke dinsdag van 10-16 uur en donderdags van 10-15.30 uur kunt u terecht.

Kijk voor actuele informatie op www.inloophuishetanker.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

25 september: Themabijeenkomst prostaatkanker in Inloophuis ’t Anker

Op dinsdagavond 25 september a.s. vindt in Regionaal Inloophuis ’t Anker een themabijeenkomst over prostaatkanker plaats, bedoeld voor àlle mannen vanaf de leeftijd van 40 à 45 jaar. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP). Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: