De Vinken kan één helft bijblijven

Geplaatst op: 10 september 2007

Basisacht
Trainer-coach Dirk van der Vliet kon in zijn sterkste opstelling starten. Dit betekent dat Arjan Kroon met Peter Koeleman in de aanval start naast de dames Angela Sloesarwij en Susanne de Wit. In de Vinkendefensie begonnen Pascal Kroon, Peter Koeleman, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee.
Na enkele minuten aftasten moest de Vinkenverdediging een strafworp toestaan. De 0-1 werd vrijwel direct hierna door Susan de Wit genivelleerd. Vervolgens duurde het weer even voor er gescoord kon worden. Opnieuw een foutieve ingreep bracht Avanti in de gelegenheid om vanaf de stip te scoren.
Uiteindelijk werden de spelers ook van afstand wat trefzekerder. Een afstandstreffer van Avanti beantwoordde aanvoerder Arjan Kroon op zijn kenmerkende wijze: 2-3. Niet veel later tekende Angela Sloesarwij voor de gelijkmaker. Charita Hazeleger benutte een door Peter Kooijman meegekregen strafworp. De bezoekers wisten hierna van afstand weer gelijk te maken, waarop aanvoerder Kroon eveneens trefzeker was: 5-4. Deze stand bleef staan tot een minuut voor rust. Twee afstandstreffers voor Pijnacker lieten de wedstrijd evenwel kantelen.

Achterstand

De 5-6 voorsprong werd al in de eerste minuut na de thee uitgebreid naar 5-8. Vervolgens kon De Vinken alleen nog maar achter de feiten aanhobbelen. Beide teams scoorden om en om, maar de thuisploeg kwam niet meer in de buurt van de zo begeerde wedstrijdpunten. Redelijk gemakkelijk kon Avanti het werk afmaken om tenslotte via een 13-16 overwinning beide punten mee naar huis te nemen.
In de tweede helft scoorden voor De Vinken Angela Sloesarwij, Susanne de Wit (2x), Pascal Kroon, Peter Kooijman, Arjan Kroon (2) en Ralf Zaal (de laatste tien minuten in het veld voor Pascal Kroon).

Volgende week wacht De Vinken een naar verwachting nog lastiger tegenstander. In Alphen a.d. Rijn mogen de Vinkeveners op bezoek bij het sterke Tempo, dat in haar eerste wedstrijd oud-hoofdklasser SDO uit Kamerik met duidelijke cijfers terug wees.

De eerste competitieronde leverde De Vinken een ingecalculeerd verlies op. Tegen het sterke Avanti konden de Vinkeveense korfballers één helft goed volgen. Uiteindelijk trokken de bezoekers uit Pijnacker aan het langste eind: 13-16 was de einduitslag. BasisachtTrainer-coach Dirk van der Vliet kon in zijn sterkste opstelling starten. Dit betekent … Lees meer »