001 - Bader

Met De Merel fietsen van Verlaat naar Verlaat


Geplaatst op: 10 september 2007
Fietsvereniging De Merel houdt op 16 september haar Nazomertoer. Er wordt gefietst naar en langs diverse verlaten. Een verlaat is een schutsluis. Daarvan zijn er diverse in de omgeving. De afstand van deze fietstocht is 100 kilometer.

De Merel-leden Jan Bunnik en Leo Visser maakten veel werk van deze toertocht. Zij willen niet zomaar een tocht fietsen, maar ook iets meegeven aan de deelnemers. De Nazomertoer staat in het teken van de waterkundige geschiedenis van het Groene Hart van Holland. De route voert langs een aantal verlaten. Een verlaat houdt het waterpeil van een kanaal of rivier in stand. In tegenstelling tot een stuw maakt een verlaat wel scheepvaartverkeer mogelijk. Jan en Leo fietsen aan kop van het peloton.

Het eerste verlaat is Woerdense Verlaat. Via Alphen aan den Rijn wordt koers gezet naar het gebied van de Rottemeren waar het plaatsje Oud Verlaat wordt aangedaan. Koffie met een onvermijdelijke appelpunt wordt na 57 kilometer genuttigd in het Bleiswijkse Verlaat.
De terugweg gaat via Hazerswoude en Alphen aan den Rijn (Spookverlaat) naar Zevenhoven waar de straat Verlaat herinnert aan de schutsluis die daar vroeger lag. Van Zevenhoven naar de finish in Mijdrecht is het vervolgens nog maar een klein stukje.

De afstand van de Nazomertoer bedraagt 100 kilometer. De rit wordt in groepsverband gereden. Dus u rijdt lekker mee in de groep, uit de wind en achter de ruggen van de sterke en ervaren voorrijders.
Gereden wordt met een snelheid van 25 tot 30 kilometer per uur, afhankelijk van de deelnemers. Natuurlijk draagt u een valhelm.

De start is om 8 uur bij Café-Bar De Paddestoel, Hofland 33A in Mijdrecht. Leden van De Merel en andere fietsverenigingen betalen 2 euro inschrijfgeld. Niet-leden betalen vanwege de verzekering een euro meer. Kom vanwege de inschrijving graag wat vroeger, zodat we op tijd kunnen vertrekken.
TTC De Merel hoopt op 16 september veel fietsers te verwelkomen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Met De Merel fietsen van Verlaat naar Verlaat

Fietsvereniging De Merel houdt op 16 september haar Nazomertoer. Er wordt gefietst naar en langs diverse verlaten. Een verlaat is een schutsluis. Daarvan zijn er diverse in de omgeving. De afstand van deze fietstocht is 100 kilometer. De Merel-leden Jan Bunnik en Leo Visser maakten veel werk van deze toertocht. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: