001 -Family

Actie tegen overlast van hondenpoep in Hofland


Geplaatst op: 4 september 2007
Burgemeester en wethouders hebben besloten in te stemmen met een actie die samen met het wijkcomité Hofland wordt gehouden om de overlast van hondenpoep in de wijk te verminderen.

De actie wordt genoemd in het wijkplan. Veel inwoners van de wijk ergeren zich aan de hondenpoep op de openbare weg, in de plantsoenen en grasvelden en op de speelplaatsen. Vooral kinderen en voetgangers zijn er de dupe van. In samenwerking met het wijkcomité is een plan gemaakt waarbij er drie soorten gebieden zijn aangegeven.
• De gebieden waar het verboden is voor honden, dat zijn de speelplaatsen en de intensief gebruikte grasvelden.
• De gebieden waar honden vrij mogen loslopen en hun behoefte mogen doen, de ruige dijksterreinen en groenstroken aan de buitenzijde van de wijk.
• De overige openbare gebieden waar honden mogen komen mits ze aangelijnd zijn. De hondenpoep dient door de hondenbezitter direct te worden verwijderd/meegenomen.

De verbodengebieden en de losloopgebieden zullen met borden worden aangegeven. De actie tegen de overlast is vooral gericht op de gedragsbeïnvloeding van de “baasjes” van de honden. Met elkaar een inspanning doen om de wijk nog plezieriger te maken, dat is het doel waarnaar het wijkcomité samen met de gemeente streeft. De actie tegen overlast van hondenpoep zal in september of oktober van start gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Actie tegen overlast van hondenpoep in Hofland

Burgemeester en wethouders hebben besloten in te stemmen met een actie die samen met het wijkcomité Hofland wordt gehouden om de overlast van hondenpoep in de wijk te verminderen. De actie wordt genoemd in het wijkplan. Veel inwoners van de wijk ergeren zich aan de hondenpoep op de openbare weg, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: