001 -Family

Boekpresentatie ‘De Ronde Venen in kaart’


Geplaatst op: 4 september 2007
Onder grote belangstelling heeft wethouder de heer Jan van Breukelen het boek “De Ronde Venen in kaart” op zaterdag 1 september 2007 gepresenteerd in het Natuur- en Milieu Educatie Centrum De Woudreus in Wilnis. Het boek is een uitgave van de gemeente De Ronde Venen.

Bijna 200 pagina’s foto’s en feiten over De Ronde Venen. "De Ronde Venen in kaart" is een interessant en goed leesbaar boek over de onderwerpen: natuur en landschap, gebouwd erfgoed en kunst in de publieke ruimte. Deze onderwerpen worden in samenhang behandeld waarin de beleving van de gemeente De Ronde Venen voorop staat. Het boek bevat veel wetenswaardigheden, feiten, verhalen en is rijkelijk geïllustreerd met full colour foto’s. Het boek, van bijna 200 pagina’s en een bijbehorende kaart, zijn bijzonder fraai vormgegeven door de kunstenaar Eliane Beijer. Het eerste exemplaar van “De Ronde Venen in kaart” is door wethouder Jan van Breukelen aan haar aangeboden. Mevrouw Monique Noordermeer nam namens Johnson Europlant B.V., die het boek mede mogelijk heeft gemaakt, een exemplaar in ontvangst. Aan mevrouw Diane Frenay, voorzitter van de adviescommissie beeldende kunst bood wethouder Jan van Breukelen het derde exemplaar aan.

Aanleiding om het boek te maken waren de vele vragen, van met name leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs, aan medewerkers van de gemeente over onderwerpen als natuur, monumenten en kunstwerken. De adviescommissie beeldende kunst van de gemeente heeft samen met het NME Centrum en met bijdragen van diverse Ronde Veners het boek samengesteld.

In totaal worden 3.000 exemplaren uitgebracht. Het boek is vanaf 1 september te koop en kost €14,95. Vanaf maandag 3 september is een tentoonstelling over het boek te zien in de hal van het gemeentehuis.

Verkoopadressen van “De Ronde Venen in kaart”
Mijdrecht: Gemeentehuis, Croonstadtlaan 111
Boekhandel Mondria, winkelcentrum De Lindeboom, De Lindeboom 11

Vinkeveen: Museum De Ronde Venen, Herenweg 240
The Readshop, winkelcentrum Zuiderwaard, Plevierenlaan 21
VVV Hollands Midden, kantoor Vinkeveense Plassen/ De Ronde Venen Herenweg 144

Wilnis: Drogisterij De Nagtegaal, Dorspstraat 30
NME Centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a.

Abcoude: Boekhandel Spreij, Brugstraat 1-5.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boekpresentatie ‘De Ronde Venen in kaart’

Onder grote belangstelling heeft wethouder de heer Jan van Breukelen het boek “De Ronde Venen in kaart” op zaterdag 1 september 2007 gepresenteerd in het Natuur- en Milieu Educatie Centrum De Woudreus in Wilnis. Het boek is een uitgave van de gemeente De Ronde Venen. Bijna 200 pagina’s foto’s en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: