001 -Family

Presentatie en demonstratie politiebiketeam


Geplaatst op: 3 september 2007
DE RONDE VENEN- Op zaterdag 8 september geeft de politie diverse demonstraties tijdens de jaarlijkse Brandweerdag in Wilnis.

Tijdens de jaarlijkse Brandweerdag in Wilnis is ook de politie in actie te zien. Er vinden demonstraties plaats met politiehonden, politiepaarden en het biketeam van het wijkteam De Ronde Venen. Het biketeam bestaat momenteel uit drie leden die hiervoor een intensieve opleiding hebben gevolgd. Het is de eerste keer dat het biketeam zich op deze manier presenteert. Het is de bedoeling dat de komende maanden het biketeam wordt uitgebreid naar zes leden.

Wat doet het biketeam
De teamleden worden ingezet bij het toezicht houden in de wijken en als ondersteuning bij evenementen. Doordat mountainbikesurveillance een gerichte vorm van toezicht is, is zij zeer doeltreffend en is het mogelijk om op elke locatie te komen. Locaties in wijken, met name fietspaden, brandgangen en parken zijn dus beter en sneller te bereiken, net als locaties die niet voor surveillancevoertuigen bereikbaar zijn. Een ander voordeel is dat een mountainbiker directer aanspreekbaar is voor de burger op straat. Daarbij is de mountainbike een geruisloos vervoermiddel; dit is een ‘vriendelijke’ vorm van verplaatsing in wandelgebieden. De mountainbiker bereikt een groter gebied dan een surveillant te voet. Landelijk is veel ervaring met de inzet van biketeams met positief resultaat. In de politieregio Utrecht werken biketeams in o.a. Maarssen, Woerden, Oudewater en Montfoort.

Demonstraties
12.30 uur demonstratie met politiehonden
13.45 uur demonstratie met bikers van De Ronde Venen en politiepaarden.

Locatie: Brandweerdag in Wilnis. Het Speelwoud, nabij de brandweerkazerne aan de Pieter Joostenlaan.

Meer informatie over de Brandweerdag vindt u op www.brandweerderondevenen.nl

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn om foto's te maken tijdens de brandweer opendag en de demonstraties.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Presentatie en demonstratie politiebiketeam

DE RONDE VENEN- Op zaterdag 8 september geeft de politie diverse demonstraties tijdens de jaarlijkse Brandweerdag in Wilnis. Tijdens de jaarlijkse Brandweerdag in Wilnis is ook de politie in actie te zien. Er vinden demonstraties plaats met politiehonden, politiepaarden en het biketeam van het wijkteam De Ronde Venen. Het biketeam … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: