001 -Family

Hertha vergeet te winnen tijdens seizoensopening


Geplaatst op: 3 september 2007
In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha zichzelf geen goede dienst bewezen door thuis met 0-1 te verliezen van SVF uit Cothen. Met name het missen van vele kansen brak de ploeg uiteindelijk op, doordat de aloude ongeschreven regel uit het voetbal weer naar voren kwam.

De voorbereiding van Hertha was niet geheel vlekkeloos verlopen vanwege vele blessures en vakanties van een deel van de selectie. De wedstrijd begon erg rommelig van beide kanten en dit had wellicht ook te maken met het stugge veld, dat ervoor zorgde dat de bal lastig rolde en goed positiespel lastig werd.

Ondanks moeizame combinaties kreeg met name Hertha enkele goede kansen via Landwaart, Maijer en v/d Kooij. Hier werd niet overtuigend genoeg mee omgegaan en het doelpunt bleef dan ook uit. Aan de andere kant werden de bezoekers één maal gevaarlijk na onnodig balverlies aan Hertha-kant, maar doelman Voorbij dekte de korte hoek goed af en behoedde zijn ploeg zo voor een achterstand.

Na rust kon Hertha het spel wat meer naar haar hand zetten en was het inspelen beter verzorgd. Met het inbrengen van Peter Post en Armand Sedney voor v/d Kooij en Ruizendaal kwamen er wat meer automatismen terug in het spel van Hertha. Ook dit leverde een aantal goede mogelijkheden op voor de thuisploeg. Zo was Landwaart dichtbij een treffer na een combinatie met Maijer, maar de bal ging net voorlangs. Even later was het Dennis v/d Broek die een vrije trap snel binnenschoot, maar arbiter Kats keurde hem af, omdat hij nog niet had gefloten. Na ongeveer 70 minuten spelen leek Hertha op voorsprong te komen toen Landwaart een voorzet van Maijer leek binnen te glijden, maar de bal ging vlak voor het doel langs, aan de verkeerde kant van de paal voor Hertha.

Zoals zo vaak in het voetbal dat als je zelf de kansen niet benut, dat hij dan aan de andere kant binnenvalt, ging ook nu weer op. Bij een schot op de rand van het strafschopgebied kreeg Voorbij de bal niet onder controle en bij de tweede paal werd deze binnengewerkt door de meegelopen linksbuiten van SVF: 0-1.

Het afwachtende spel van de bezoekers leek zo beloond te worden. Met een slotoffensief en de verdedigers v/d Broek en Zeilstra in de punt probeerde Hertha nog gelijk te maken, maar dit zou heel moeilijk gaan worden. Vlak voor tijd stuurde Zeilstra Landwaart nog de diepte in, maar deze werd de voet dwarsgezet door een verdediger van SVF.

Een vervelende nederlaag voor Hans Bergsma en SV Hertha, met name omdat de ploeg het zichzelf kan verwijten dat het de wedstrijd al niet in de eerste helft had beslist. Ook het veldspel zal stukken beter moeten om een belangrijke rol te gaan spelen in deze competitie.

Aanstaande zondag wordt om 14.00 uur aangetreden tegen MSV ’19 in Culemborg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha vergeet te winnen tijdens seizoensopening

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha zichzelf geen goede dienst bewezen door thuis met 0-1 te verliezen van SVF uit Cothen. Met name het missen van vele kansen brak de ploeg uiteindelijk op, doordat de aloude ongeschreven regel uit het voetbal weer naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: