001 - Bader

Al 19 orkesten aangemeld voor 5e Mijdrechtse Dweildag!!


Geplaatst op: 31 augustus 2007
De komende 5e Mijdrechtse Dweildag, op 15 september aanstaande, zal een grootse opkomst van muzikanten naar het centrum van Mijdrecht teweeg brengen. 19 dweilorkesten, Bij elkaar zo’n 400 muzikanten afkomstig uit alle hoeken van ons land, hebben zich al namelijk bij dit door muziekvereniging VIOS en de Mijdrechtse Handelsvereniging georganiseerde muziekspektakel aangemeld.

De orkesten kunnen bij hun opgave kiezen uit een wedstrijdklasse of een leutklasse. In de leutklasse spelen de orkesten die niet zo nodig in wedstrijdverband willen spelen maar graag gezellig met elkaar muziek willen maken.

Voor zowel de wedstrijdklasse als de leutklasse zijn er door de orkesten weer leuke prijzen te verdienen. Voor de wedstrijdklasse wordt er gestreden om de bekende “Mijdrechtse Wisselbeker” en een geldprijs voor de 1ste tot en met de 3e plaats. Ook bij de leutklasse zijn er geldprijzen te verdienen en de “Ton Post” Wisselbeker.

De orkesten in de wedstrijdklasse zullen worden beoordeeld door de vakjury. Deze vakjury bestaat uit ervaren juryleden en muzikanten welke de optredens beoordelen op muzikaliteit, originaliteit en show. Niet elke valse noot zal door de jury geregistreerd of veroordeeld worden, het gaat ten slotte om een Dweilorkestendag waarbij de gezelligheid op de eerste plaats komt. De Publieksjury beoordeelt alle deelnemers in de Leutklasse op de amusementswaarde en uitstraling.

De optredens vinden plaats op 5 podia in het gezellige Mijdrechtse centrum. Met een groots (hoofd)podium op het Raadhuisplein en podia bij winkelcentrum “De Lindeboom”, tegenover café “Het Rechthuis” , op het plein bij de “Hema” en nieuw dit jaar is het “Blik op hout podium” in de Dorpsstraat. Alle orkesten zullen aan deze podia een bezoek brengen. De 5e Mijdrechtse Dweildag start met een groots defilé van de deelnemende orkesten om half twaalf op het Raadhuisplein.

Ook dit jaar zijn er voor het publiek weer prijzen te verdienen bij de jaarlijks terug kerende Dweildagprijsvraag. Wanneer u een formulier invult maakt u kans dat Burgemeester M. Burgman uw formulier om ongeveer 17:15 uur uit de speciale dweildagbrievenbus trekt. Tussen al deze activiteiten spelen natuurlijk een tal van dweilorkesten voor u gezellige muziek. Clown Bungel en Slungel zullen, net als andere jaren, weer aanwezig zijn met vele leuke ballonnen die in een rap tempo tot de grappigste figuurtjes worden omgetoverd. We hopen alleen dat ze niet weer het hele dorp met een dweil gaan lopen aandweilen. Dat doen de muzikanten al met hun instrumenten hoor!! Ook kunnen de kinderen weer geschminkt worden op het Raadhuisplein.

Om ongeveer kwart over vijf zal onze Burgemeester de prijswinnaar in de wedstrijdklasse van deze 5e editie bekend maken en de Familie Post zal de “Ton Post wisselbokaal” overhandigen aan de winnaar in de Leutklasse.

Iedereen is van harte welkom om te komen mee feesten. Voor meer informatie over de Mijdrechtse dweildag kan men terecht op de bijbehorende internetsite www.mijdrechtsedweildag.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Al 19 orkesten aangemeld voor 5e Mijdrechtse Dweildag!!

De komende 5e Mijdrechtse Dweildag, op 15 september aanstaande, zal een grootse opkomst van muzikanten naar het centrum van Mijdrecht teweeg brengen. 19 dweilorkesten, Bij elkaar zo’n 400 muzikanten afkomstig uit alle hoeken van ons land, hebben zich al namelijk bij dit door muziekvereniging VIOS en de Mijdrechtse Handelsvereniging georganiseerde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: