001 -Family

Werkzaamheden A2 tussen Maarssen en Utrecht


Geplaatst op: 30 augustus 2007

Rijkswaterstaat voert van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 8 september van 20.00 uur tot en met 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A2.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van 50 meter lange balken voor het nieuwe viaduct Lage Weide en het viaduct Noordelijke Randweg Utrecht.

Voor het plaatsen van de vijfentwintig lange zware betonnen balken van 140 ton worden grote hijskranen en speciaal transport ingezet. Daarom zijn er minder rijstroken beschikbaar. Na 24.00 uur wordt het verkeer door de politie (KLPD) enkele malen stilgelegd. Deze zogenoemde ‘politiestops’ duren maximaal 15 minuten per keer. Tijdens de stops worden de liggers op de steunpunten van het viaduct geplaatst. Gedurende de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Er wordt niet alle nachten gewerkt. Dit werk is gericht op het in gebruik nemen de nieuwe op -en afrit bij Lage Weide. Eind december 2007 wordt de op –en afrit Oog en Al afgesloten en tegelijkertijd de nieuwe op en afrit bij de Wetering/Lage Weide aangesloten. Deze afsluiting is nodig omdat op die plaats Leidsche Rijn Centrum gebouwd wordt over de dan verlegde, verbreedde en overkapte A2 heen.

Van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september wordt tussen 20.00 en 05.00 uur gewerkt aan het nieuwe viaduct Lage Weide tussen afrit Oog in Al (afslag 7) en de Noordelijke Randweg Utrecht (N230; afslag 6). In deze nachten worden in beide richtingen vanaf 20.00 uur één rijstrook afgesloten en vanaf 22.30 uur is nog slechts één rijstrook beschikbaar. Vanaf 24.00 uur zijn er politiestops van maximaal 15 minuten per keer. Tijdens de stops worden de liggers op de steunpunten van het viaduct geplaatst. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Van maandag 3 september tot en met zaterdag 8 september wordt tussen 20.00 en 05.00 uur gewerkt aan het viaduct Noordelijke Randweg Utrecht (N230, afslag 6). Op woensdag 5 september en donderdag 6 september wordt in beide richtingen vanaf 20.00 uur één rijstrook afgesloten en vanaf 22.30 uur is nog slechts één rijstrook beschikbaar. Vanaf 24.00 uur zijn er politiestops van maximaal 15 minuten per keer. Bij uitloop van de werkzaamheden gelden dezelfde werkzaamheden maar dan voor de nachten van 7 en 8 september. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Tussen 1 september en 8 september plaatst Rijkswaterstaat aan de oostzijde van de A2 nog eens vijfentwintig liggers bij het viaduct Lage Weide. Hierbij wordt geen verkeershinder verwacht. Omdat Rijkswaterstaat niet boven de A2 werkt, maar ernaast. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn (0800) 8002.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werkzaamheden A2 tussen Maarssen en Utrecht

Rijkswaterstaat voert van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 8 september van 20.00 uur tot en met 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A2. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van 50 meter lange balken voor het nieuwe viaduct Lage Weide en het viaduct Noordelijke Randweg Utrecht. Voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: