001 - Bader

Punten sprokkelen voor de Vinken


Geplaatst op: 27 augustus 2007
“We zitten in een loodzware poule dit seizoen, dus veel meer dan wat punten bijeen sprokkelen, zit er voor ons niet in.” Aan het woord is Dirk van der Vliet, de bevlogen trainer-coach van het eerste team van K.V. De Vinken.

“Het is nou eenmaal niet anders. De tegenstanders zijn van een flink kaliber en dat betekent dat wij, afgaande op de uitslagen van vorig seizoen, ons uiterste best moeten doen om ons te handhaven in de eerste klasse. Maar daar gaan we zeker voor. Ik schat ons ook weer niet kansloos in.”

Afscheid Helene
De Vinkeveense korfbalformatie is in het nieuwe veldseizoen op één plaats gewijzigd. Na vele jaren trouwe dienst voor de hoofdmacht heeft Dirk’s levenspartner Helene Kroon besloten een stapje terug te doen om in het tweede te gaan spelen. Helene neemt in de clubstatistieken grappig genoeg de tweede plaats in na haar illustere huisgenoot. Met 396 officiële competitiewedstrijden voor het eerste, waarin zij ook nog eens 477 doelpunten maakte is Helene voorlopig de best presterende speelster van de Vinkeveense korfbalhistorie.

Op de plaats van Kroon keert Angela Sloesarwij na een jaar van afwezigheid terug in de basisacht. Afgelopen zaterdag na de bijzonder geslaagde en gezellige trainingsdriekamp tegen mede-eersteklassers DKV/Victoria en Kinderdijk werd de definitieve opstelling bekend gemaakt.

Aanvoerder blijft Arjan Kroon, terwijl Peter Koeleman, Peter Kooijman en Pascal Kroon drie extra PK’s aan het herenviertal toevoegen. Charita Hazeleger, Mariska Meulstee en Susanne de Wit completeren het dameskwartet in de Bouthoorn-Teletrainingformatie. Het team zal ook dit jaar weer bijgestaan worden door de uiterst bekwame en betrokken verzorgster Ria Kamminga.

Programma
Op 8 september start de veldcompetitie. De Vinken speelt dan thuis op sportpark de Molmhoek om 15.30 uur tegen Avanti uit Pijnacker. “Avanti kennen we van vorig seizoen”, aldus Dirk van der Vliet. “We beginnen meteen met een pittige tegenstander. Avanti reken ik met SDO en Tempo tot de beste drie. Als we tegen dit soort teams punten willen pakken, zal dat thuis moeten zijn.”
Op 15 september speelt De Vinken in Alphen a.d. Rijn tegen Tempo. Van der Vliet: “In de zaal speelt Tempo overgangsklasse. Op het veld misten ze vorig seizoen net de promotie. Ze zullen ook dit jaar weer voor de titel gaan en voor ons is het dan ook zeker geen makkelijke tegenstander, schat ik zo in.”
De derde wedstrijd is thuis tegen ONDO uit in ’s Gravenzande. “Vorig seizoen hebben we in de zaal twee maal weten te winnen van ze. Zij krijgen echter weer de beschikking over de uit de korfballeague terugkerende Barry Schep. Die neemt van Fortuna heel wat korfbalervaring op topniveau mee. We kunnen ze dus zeker niet onderschatten.”
“Het moet 29 september thuis tegen Alle Ready gaan gebeuren”, blikt een voorzichtige van der Vliet licht optimistisch vooruit. “Dat is een voor ons volkomen onbekende tegenstander, afkomstig uit het verre Zierikzee.
Maar gezien de resultaten vorig seizoen is dit een ploeg waar we punten tegen moeten pakken.”
“Als we op 6 oktober weer thuis spelen komt SDO op bezoek. Dat zal ook een heel aparte wedstrijd worden. SDO is zeker één van de sterkste teams in onze poule. Zij komen nipt gedegradeerd terug met jarenlange overgangsklasse en zelfs hoofdklasse ervaring. Ook het feit dat onze Sabrina Kooijman daar speelt geeft de wedstrijd een apart tintje. Het is een streekderby, waarin we alleen maar mogen hopen op een verrassing net als bijvoorbeeld vorig seizoen tegen kampioen OVVO.”
13 oktober wacht de uitwedstrijd tegen VEO in Voorburg. “VEO is altijd een degelijke ploeg. Ik schat ze qua sterkte net onder de top drie, maar wel een goede middenmoter. Ze zijn wat verjongd, maar voor ons waarschijnlijk toch te sterk.”
“In de laatste uitwedstrijd voor de zaal spelen we in IJsselstein tegen Fortissimo. Dat is ook een bekende van vorig seizoen. Thuis speelden we gelijk en uit verloren we van ze, maar eigenlijk zijn we gelijkwaardig. We hoeven niet te verliezen van ze. Zo redeneren ze in IJsselstein natuurlijk ook. Maar Fortissimo is ook één van onze directe concurrenten”, voorspelt Vinken’s coach Van der Vliet.
“Het is jammer dat we de precieze promotiedegradatieregeling nog niet kennen. Of er één of twee teams rechtstreeks degraderen. Wij zijn afgelopen seizoen via beslissingswedstrijden blijven hangen. Misschien kan dat dit seizoen weer. Maar eigenlijk hoop ik dat we tussentijds gewoon genoeg punten kunnen sprokkelen om rechtstreeks behoud af te dwingen. We hebben een prima team, dat gezien de leeftijdsopbouw nog altijd in kracht kan groeien. En het belangrijkste is: we hebben er weer ontzettend veel zin in!”

Programma veldcompetitie eerste klasse 1F:
8 september De Vinken - Avanti Sportpark de Molmhoek
15 september Tempo - De Vinken Zegersloot – Alphen a.d. Rijn
22 september ONDO – De Vinken Julianasportpark – ’s Gravenzande
29 september De Vinken – All Ready Sportpark de Molmhoek
6 oktober De Vinken – SDO Sportpark de Molmhoek
13 oktober VEO – De Vinken Westvliet – Voorburg
20 oktober Fortissimo – De Vinken IJsseloever – IJsselstein
27 oktober De Vinken – Tempo Sportprak de Molmhoek

Alle wedstrijden beginnen om 15.30 uur

De Vinken 1:
Heren: Peter Koeleman, Peter Kooijman, Arjan Kroon, Pascal Kroon
Dames: Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Susanne de Wit
Trainer-coach: Dirk van der Vliet
Verzorgster: Ria Kamminga
Hoofdsponsor: Bouthoorn Teletraining uit Vinkeveen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Punten sprokkelen voor de Vinken

“We zitten in een loodzware poule dit seizoen, dus veel meer dan wat punten bijeen sprokkelen, zit er voor ons niet in.” Aan het woord is Dirk van der Vliet, de bevlogen trainer-coach van het eerste team van K.V. De Vinken. “Het is nou eenmaal niet anders. De tegenstanders zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: