001 -Family

Voor iedereen een Zuwe-cursus


Geplaatst op: 24 augustus 2007
Zuwe organiseert tal van cursussen voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld voor ouders (en hun kinderen), voor 55-plussers en voor iedereen die gezond en gelukkig wil leven. Cursussen volgen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk, gezellig en waardevol. Dit najaar worden er weer verschillende cursussen aangeboden door Zuwe. Zoals:

Op zoek naar zin
Zuwe organiseert voor 55-plussers een cursus rond het eigen levensverhaal. Ouderen, die last hebben van somberheid, vragen zich wel eens af wat de zin van hun leven is. Het antwoord ligt in hun unieke levensloop. Tijdens de cursus ‘Op zoek naar zin’ worden ouderen geholpen bij de zoektocht naar de zin van het voorbije leven en de tijd die nog voor hen ligt.

Er is de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en verhalen met elkaar te delen.

Leren masseren
Massage is zo oud als de mensheid zelf. Intuïtief wrijven mensen over een pijnlijke plek of over een gespannen lichaamsdeel. Een massage verlicht niet alleen spierpijn, maar werkt ook ontspannend. Via Zuwe kan iedereen op een verantwoorde wijze leren hoe je een ontspannen massage kunt geven. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. De cursus ‘Leren masseren’ is bedoeld voor mensen zonder gezondheidsproblemen, die op een verantwoorde en ontspannende wijze een massage willen geven aan hun partner, vrienden of kennissen.

Remweg?!
De cursus Remweg?! is bedoeld voor ouders en verzorgers, met kinderen die druk en impulsief zijn en veel aandacht vragen. Dit gedrag vertonen zij van nature.

De ouders of verzorgers dienen voor het volgen van de cursus bereid te zijn tijd te investeren in opdrachten voor thuis. Ook moeten zij dagelijks minstens een kwartier apart willen zetten om met het drukke kind te oefenen. Daarnaast zijn de ouders bereid om gedurende de dag regelmatig aandacht te besteden aan de in de cursus behandelde vaardigheden.

Op de cursus Remweg?! leren ouders hun kind te begeleiden om minder impulsief en druk te handelen in alledaagse taken en situaties. Denk hierbij aan: leertaken op school, spullen opruimen en de omgang met anderen.

Fibromyalgie, hoe verder…
Fibromyalgie is een vorm van weke delen reuma en brengt chronisch pijn met zich mee. Steeds meer mensen krijgen er last van. Omdat de weg naar de diagnose ‘fibromylagie’ erg lang kan zijn, gaan mensen vaak aan zichzelf twijfelen en komen ze psychisch in de knoop. Geen deskundige kan ze daarbij helpen. Iedereen met fibromyalgie moet zelf leren luisteren naar de mogelijkheden en beperkingen van het eigen lichaam. Zuwe organiseert de cursus ‘Fibromyalgie, hoe verder…’ om mensen daarbij te helpen. Fibromyalgie

heeft niet alleen gevolgen voor de patiënt, maar ook voor de naaste omgeving. Daarom is de cursus ook bedoeld voor partners of andere direct betrokkenen.

Meer informatie
Op zoek naar Zin start op dinsdag 9 oktober 2007 in Maarssen. Locatie is Gaslaan 18. Een bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Vooraf vindt er een intakegesprek plaats. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten en de kosten bedragen € 55,00 per persoon.

Voor Leren Masseren kunnen mensen zich alleen inschrijven, maar ook als paar. Aanmelden is mogelijk tot 20 september 2007. De cursus wordt gehouden in Maarssen, Gaslaan 18, van 20.00 tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 85,00 per persoon.

Aanmelden voor Remweg?! is mogelijk tot 17 september 2007. De cursus start op 1 oktober 2007 in Maarssen. Locatie is Zuwe Snavelenburg, Snavelenburg 1. Een bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 60,00 per persoon.

Fibromyalgie, hoe verder… start op 2 oktober 2007 in Maarssen, Gaslaan 18. Een bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 45,00 per persoon.

Aanmelden is mogelijk tot 18 september 2007.

Houders van de A tot Z-pas Basis of Extra van Zuwe ontvangen 10% korting. Sommige zorgverzekeraars geven (een gedeelte van) het cursusbedrag terug; dit staat vermeld in de polisvoorwaarden. Aanmelden is mogelijk via de website www.zuwe.nl, via een e-mail aan cursusbureau@zuwe.nl of via de Zuwe Informatielijn. Ook kunnen geïnteresseerden bellen met de Zuwe Informatielijn voor meer informatie: tel: 0900-235 98 93 (lokaal tarief).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Zuwe

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voor iedereen een Zuwe-cursus

Zuwe organiseert tal van cursussen voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld voor ouders (en hun kinderen), voor 55-plussers en voor iedereen die gezond en gelukkig wil leven. Cursussen volgen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk, gezellig en waardevol. Dit najaar worden er weer verschillende cursussen aangeboden door Zuwe. Zoals: Op zoek Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: