001 -Family

De Ronde Venen viert 15 september Burendag


Geplaatst op: 24 augustus 2007
Op 15 september viert Nederland voor de tweede keer Burendag. Met tussen de 300.000 en 400.000 deelnemers, was Burendag vorig jaar een enorm succes.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts. Het bedrijf stimuleert buren om met elkaar een buurtfeest te organiseren op 15 september. Uit onderzoek (bron: Motivaction) blijkt dat 77 procent van de Nederlanders meer contact wil met zijn buren, maar te druk is dit te realiseren. Ook is 85 procent van de Nederlanders van mening dat buurtactiviteiten de drempel verlagen om met buurtgenoten is gesprek te komen. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat er bij hen in de buurt te weinig georganiseerd wordt, maar er blijkt een enorme drempel te bestaan om daadwerkelijk het initiatief te nemen.

Gemeente De Ronde Venen ondersteunt het initiatief van Douwe Egberts. Voor een prettige sfeer in een buurt en een goede band met buren is het belangrijk dat mensen met elkaar in contact blijven. Mensen die zich betrokken voelen bij de buurt zijn ook eerder geneigd elkaar te helpen. En buurtactiviteiten dragen op een positieve manier bij aan een prettige samenhang in de buurt.

Vorig jaar bleek De Bisschop Koenraadstraat in Mijdrecht de straat met de gezelligste buren van de gemeente. Daar deden de meeste mensen mee en gaven de meeste buren aan open te staan voor meer gezelligheid in de buurt. Op de vraag ‘in welke omschrijving van burentypes herkent u zichzelf het meest?’ gaven de meeste buren aan ‘kletsburen’ te zijn (32 procent). Kletsburen maken regelmatig een praatje met elkaar op straat.

Voor deze Burendag heeft Douwe Egberts een speciale website in het leven geroepen: www.deburendag.nl. Buren kunnen hier met elkaar in contact komen en worden gestimuleerd een buurtfeest te organiseren. Op Burendag zal vanuit de lucht worden ‘gespot’, waar in Nederland het gezelligste feest gevierd wordt. Wie weet wordt in De Ronde Venen dit jaar het gezelligste feest op Burendag gevierd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen viert 15 september Burendag

Op 15 september viert Nederland voor de tweede keer Burendag. Met tussen de 300.000 en 400.000 deelnemers, was Burendag vorig jaar een enorm succes. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts. Het bedrijf stimuleert buren om met elkaar een buurtfeest te organiseren op 15 september. Uit onderzoek (bron: Motivaction) blijkt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: