001 -Family

Ophangen spandoeken Geertruidahoeve: GEEN TROEP OP ONZE STOEP


Geplaatst op: 24 augustus 2007
Tijdens het afgelopen schooljaar is bij de bewoners van de Geertruidahoeve onvrede ontstaan door overlast van leerlingen van het Alkwin Kollege, die tijdens pauzes en vrije uren door de buurt liepen, meestal op weg naar en van de Aldi. Op het pleintje met het kinderspeeltoestel en op de beschutte paadjes van de Geertruidahoeve werd veel rommel op de grond gegooid en ook was er regelmatig overlast van hangende groepjes leerlingen. Een reden voor enkele bewoners om eens met de rector te gaan praten.

Volgens de rector was het onmogelijk en ook niet wenselijk om de leerlingen op het schoolterrein te houden en deed de school al veel aan surveilleren en schoonhouden van de buurt. Hierna hebben de bewoners aan de bel getrokken bij buurtbeheer Legmeer en hebben zij, ondersteund door het opbouwwerk (Stichting Cardanus), actie ondernomen.

Uit een gehouden enquête kan geconcludeerd worden dat de grootste ergernis de rotzooi is die leerlingen achterlaten en het rondhangen van groepjes leerlingen in de buurt. De bewoners hebben gemeend om dit probleem positief te benaderen in vorm van 2 vrolijk gekleurde spandoeken met een ludieke leus erop, met de bedoeling om de noodzakelijke bewustwording te kweken. Deze spandoeken zijn ons aangeboden door Buurtbeheer Legmeer en worden deze week opgehangen door de gemeente Uithoorn. De spandoeken komen te hangen aan de zuidelijke voetpadingang de Groene Boord en aan de kant van Aan de Zoom, het middelste voetpad. We hopen dat de actie een succes zal zijn!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ophangen spandoeken Geertruidahoeve: GEEN TROEP OP ONZE STOEP

Tijdens het afgelopen schooljaar is bij de bewoners van de Geertruidahoeve onvrede ontstaan door overlast van leerlingen van het Alkwin Kollege, die tijdens pauzes en vrije uren door de buurt liepen, meestal op weg naar en van de Aldi. Op het pleintje met het kinderspeeltoestel en op de beschutte paadjes … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: