001 - Bader

Gratis naar Museum De Ronde Venen!


Geplaatst op: 22 augustus 2007
Tijdens de Dag van het Veen op zaterdag 24 augustus is Museum De Ronde Venen gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. In het museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven op te bouwen. Dit deden zij vooral in de turfindustrie. Een voordeel van de natte veengronden was namelijk dat het zeer geschikt was om turven van te maken. Prachtige historische kaarten, unieke dokumenten, oude foto’s en vele gereedschappen worden tentoongesteld in het museum en geven met elkaar een beeld van vervlogen tijden.

De Ronde Venen exposeert!
Ook kunt u tijdens de Dag van het Veen de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘De Ronde Venen exposeert!’ bezichtigen. In deze bijzondere expositie worden kunstwerken gepresenteerd van zowel amateur als professionele kunstenaars uit De Ronde Venen. Er zijn veel verschillende stijlen en technieken te zien, zoals keramiek, glaskunst, aquarel en houtsnijwerk. In deze diversiteit is het mooi om te zien hoe er vaak wordt teruggegrepen naar de omgeving als inspiratiebron. Beelden die zijn gemaakt van oude ‘veeneiken’, steengoed van diverse soorten vogels en natuurlijk schilderijen van de plassen en de polder.

Openingstijden
April tot en met oktober:
Woensdag, donderdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur
In juli en augustus ook op zondag van 14.00-17.00 uur

Toegangsprijzen
Volwassenen: €2,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €2,00

Informatie
Museum De Ronde Venen
Herenweg 240
3645 DW Vinkeveen
T (0297) 262223
E info@museumderondevenen.nl
W www.museumderondevenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis naar Museum De Ronde Venen!

Tijdens de Dag van het Veen op zaterdag 24 augustus is Museum De Ronde Venen gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. In het museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven op te bouwen. Dit deden zij vooral in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: