001 -Family

Herindeling De Ronde Venen, wat vindt u?


Geplaatst op: 22 augustus 2007

De gemeenteraad bepaalt eind september haar definitieve standpunt over het herindelingsontwerp van de provincie Utrecht.

In het herindelingsontwerp staat beschreven welke gemeenten in het noordwesten van de provincie Utrecht moeten samengaan om grote, nieuwe gemeenten te vormen die toekomstbestendig zijn.

De beste oplossing volgens de provincie is het samenvoegen van De Ronde Venen met Abcoude en het deel van Breukelen ten westen van de A2. Het deel van Breukelen ten oosten van de A2 zou moeten worden samengevoegd met Loenen.

De gemeenteraad heeft op 4 juni de uitspraak gedaan geen behoefte te hebben en ook geen aanleiding te zien voor herindeling, maar toch bereid te zijn op constructief, kritische wijze mee te werken aan het proces. Als tot herindeling wordt besloten vindt de raad het samenvoegen van De Ronde Venen met Abcoude, Loenen en Breukelen tot één nieuwe gemeente de beste oplossing. De komende weken wordt dat standpunt verder uitgewerkt in een zogenaamde zienswijze.

Inwoners kunnen de gemeenteraad tot 31 augustus laten weten hoe zij tegen herindeling aankijken. Dat kan digitaal via de gemeentelijke website of door een reactie te sturen naar de gemeente De Ronde Venen, t.a.v. de raadsgriffier, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. De gemeenteraad neemt uw reactie mee in haar standpuntbepaling.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Herindeling De Ronde Venen, wat vindt u?

De gemeenteraad bepaalt eind september haar definitieve standpunt over het herindelingsontwerp van de provincie Utrecht. In het herindelingsontwerp staat beschreven welke gemeenten in het noordwesten van de provincie Utrecht moeten samengaan om grote, nieuwe gemeenten te vormen die toekomstbestendig zijn. De beste oplossing volgens de provincie is het samenvoegen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: