001 - Bader

Gezelligheid troef op feestweek RKDES


Geplaatst op: 22 augustus 2007
Kudelstaart - Op zaterdag 18 augustus opende de feesttent in Kudelstaart voor het eerst zijn deuren voor het Bier en wijnfeest. Het werd een succes, mede dankzij het optreden van Dennie Christian, die de zaal veelvuldig op de banken kreeg. De feestweek kent nog een paar dagen, met vandaag de jeugddag, morgenavond het kienen, vrijdag de ouderenmiddag en Disco Radio 538 en zaterdag de afsluitende feestavond met een optreden van Wolter Kroes.

Het team van 0297-online.nl zal vrijdag en zaterdagavond aanwezig zijn om foto's te maken !

De mooie RKDES 75 jaar pullen stonden zaterdag jl. te wachten op het publiek dat af zou komen op het Bier en wijnfeest. Vele optredens stonden gepland, met als hoogtepunt het optreden van Dennie Christian. DJ en zanger Peter Marnier voelde de sfeer in de tent goed aan en naarmate de avond vorderde kwam de stemming er steeds meer in. Zeker toen travestiet Miss Lolly en Peter Marnier met hun optredens begonnen. Om 22.00 uur kwam de tent helemaal los toen Dennie Christian het podium betrad. Dat Dennie nog steeds een rasartiest is, bewees hij direct, want hij betrok de zaal bij het optreden, als stond hij er tussenin. Op een gegeven moment was dat ook zo. Dennie stond bovenop de tafels te zingen en nam de zaal mee. Op de banken stond het publiek al, nu dus ook op de tafels. Na het optreden nam Peter Marnier de boel weer over en na het optreden van zangeres Sandra Swart draaide hij nog enkele uurtjes feestmuziek, waarna iedereen na een prachtig feestje huiswaarts keerde.

Zondagochtend leek alsof er van een Bier en wijnfeest geen sprake was geweest, er was nu een oecumenische dienst aan de gang waar ruim 400 mensen op af waren gekomen. Een gelegenheidskoor van Kudelstaart onder leiding van dirigent Irma Hogenboom brachten prachtige liederen ten gehore en voorgangers Dominee Rob Poesiat en Pastor Annemiek Blonk spraken de mensen toe. Uit de collecte die tussendoor werd opgehaald bleek de waardering. Voor een project in Oeganda werd een kleine 1000 euro opgehaald. Nadat de dienst was afgelopen, trad Show Jachthoornkorps Kudelstaart op op de velden van RKDES. De zondag vervolgde met een handbalclinic, een voetbaltoernooi en een gezellige feestmiddag, waar DJ Reinier de stemming er weer in bracht.

Op maandag was het de beurt aan de klaverjassers. 204 deelnemers waren hier op afgekomen, een groot succes. De organisatie, bestaand uit Marco Hogenboom, Casper en Peter Verschueren en Beatle hadden het druk om alle scores bij te houden, maar ook de barploeg bleef in de zaal de bestellingen opnemen, zodat naast harten, schoppen, klaver of ruiten ook de gezelligheid troef was bij RKDES. Aan het eind van de avond stond er voor de winnaars een Chinese rijsttafel voor 4 personen te wachten. Familie Verkerk won uiteindelijk het klaverjastoernooi met meer dan 11000 punten.

De dinsdagavond was de avond voor de darters. Naast de 96 deelnemers waren hier ook veel toeschouwers op afgekomen om een glimp op te vangen van Engelsman Tony O'Shea, die gewoon met het toernooi mee deed. Tussendoor werd er nog een demonstratiepartij gegooid en iedereen die tegen Tony moest gooien mocht dit doen op het podium. Naast Tony stond ook Floor van Zanten haar wedstrijden op het podium af te werken. Floor haalde wel de finale, maar verloor daarin. Onder de aanwezige toeschouwers bevond zich ook Mieke de Boer, die naast Floor nog meer bekenden in Kudelstaart heeft wonen. De fiets, beschikbaar gesteld door rijwielhandel Balk uit Nieuw-Vennep, die te winnen was als iemand een nine-darter zou gooien is er niet uitgegaan en dat is goed nieuws voor de kieners, want de fiets wordt nu een rondeprijs. Kudelstaartse dartvereniging Poelseye, onder leiding van Jeroen vd Helder en Huib Gootjes, kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. Zij darten zelf hun wedstrijden in het dorpshuis in Kudelstaart waar begin september de competitie weer begint.

Vandaag staat de jeugddag op het programma, met een zeskamp, een clown en een casinoavond voor de oudere jeugd.

Morgenavond kan het publiek naar de feesttent aan de Wim Kandreef komen voor het kienen. Hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 400 euro.

Op vrijdag komt Wieteke van Dort naar Kudelstaart. Deze middag is bedoeld voor mensen ouder dan 50, maar natuurlijk zijn ook jongere fans van Wieteke welkom. Van Dort zal 2 optredens verzorgen. Voor de pauze zal ze liederen ten gehore brengen uit haar programma "Kunt u nog zingen, zing dan mee". Na de pauze zal Wieteke terug keren in haar creatie als Tante Lien, waar ze een vrolijke conference zal geven.

De feesttent gaat om 14.00 uur open en om 15.00 uur zal Wieteke haar eerste optreden verzorgen. Om 18.00 uur gaat de tent weer dicht. Kaarten kosten 5 euro.

's Avonds is het de beurt aan de (oudere) jeugd. Om 20.30 komt Radio 538 met hun show DJ's on tour. Lindo Duvall en Niek van der Bruggen zullen de avond opleuken met hun muziek die natuurlijk bekend is van Radio 538. De entreeprijs is 10 euro.

Zaterdag is de laatste dag van de feestweek van RKDES, ter ere van het 75 jarig bestaan. De avond belooft een nog groter feest te worden dan het Bier en wijnfeest al was. Met optredens van de band Showtime, New Timeless, zangeres Chastity en als klap op de vuurpijl Wolter Kroes. Dat een avond met Wolter Kroes voor gezelligheid zorgt bewees de zanger een aantal weken geleden in De Kwakel tijdens het polderfeest. Nu zal de Noord Hollander zijn kunsten vertonen in Kudelstaart. Uiteraard is iedereen welkom, of u nu wel of geen lid bent van RKDES. Heeft u zin in een avond gezelligheid met vele optredens, dan bent u welkom in de feesttent aan de Wim Kandreef in Kudelstaart. Voor meer informatie en voor foto's van de afgelopen evenementen, kunt u kijken op de site www.rkdes.nl/feestweek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezelligheid troef op feestweek RKDES

Kudelstaart - Op zaterdag 18 augustus opende de feesttent in Kudelstaart voor het eerst zijn deuren voor het Bier en wijnfeest. Het werd een succes, mede dankzij het optreden van Dennie Christian, die de zaal veelvuldig op de banken kreeg. De feestweek kent nog een paar dagen, met vandaag de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: