001 -Family

Succesvolle Ronde Venen puzzeltocht op de Plassen


Geplaatst op: 22 augustus 2007
Dat succes werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door het weer, dat vooral droger bleek dan het weerbericht.

Meer dan 100 deelnemers - in totaal 29 boten- vertrokken vanaf 10:00 uur voor hun 7 op te sporen opdrachten, die dit jaar in het teken stonden van het “Het weer”. Een van die opdrachten bestond bijvoorbeeld uit het met een plantenspuit vullen van een regenmeter. Ook werden er pittige vragen over ‘het weer’ beantwoord. Daarnaast stond het herkennen van TV- weermannen en – vrouwen op het programma. Vooruitlopend op een heuse schaatswinter werd er in de buurt van de Botshol aan ‘klunen’ gedaan op de matten van ijsclub VIOS. Na terugkomst op het clubschip van de Watersportvereniging moest per boot het actuele weerbericht worden voorgedragen. Elly Ruizendaal leverde volgens een gezaghebbende jury de beste presentatie- prestatie en dat leverde haar het 5 liter blik erwtensoep op. Voor Laura Klinkhamer was er een eervolle vermelding. Jurylid Gerard Vlutters schatte in, dat zij zich na haar schoolopleiding direct bij het NOS journaal aan de slag zou kunnen.

Al even deskundig verliep de keuring van de vliegers, die de 29 bemanningen tijdens hun puzzeltocht hadden vervaardigd. Deze werden gejureerd door de oud- burgemeester D.M. Boogaard en diens echtgenote. De prijs voor de mooiste vlieger ging naar het team van de familie Platerink. Ten tijde van uitreiking waren de ouders niet meer aanwezig, hetgeen de nog aanwezige kinderen de gelegenheid bood de reuzentaart van Bakker Leonard in een oogwenk op te peuzelen. De Ronde Venen vaarpuzzeltocht wisselbeker werd dit jaar gewonnen door het team van Trudy Ruizendaal. De pechprijs, een door Olga Freriks ontworpen zomerhoed, ging naar het team van Greet van Wijk. Bij haar geraakte o.a. al meteen een matroos over boord.

De erkentelijkheid van de organisatie ging met name uit naar de 20 vrijwilligers, die de 7 locaties hadden bemand om de opdrachten te laten uitvoeren. Prijsuitreiker Jos van Wijk bedankte de deelnemers voor de gezellige, geslaagde dag en vroeg hen voor volgend jaar allemaal een nieuw team aan te brengen, zodat er in 2008 minstens 50 boten van start zullen gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle Ronde Venen puzzeltocht op de Plassen

Dat succes werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door het weer, dat vooral droger bleek dan het weerbericht. Meer dan 100 deelnemers - in totaal 29 boten- vertrokken vanaf 10:00 uur voor hun 7 op te sporen opdrachten, die dit jaar in het teken stonden van het “Het weer”. Een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: