001 -Family

Inloopmiddagen voor mantelzorgers


Geplaatst op: 16 augustus 2007
Wie zijn mantelzorgers? Bent u mantelzorger? Zorgt u voor uw zieke partner of uw hulpbehoevende moeder of vader? Dan bent u mantelzorger.

Het gaat bij mantelzorg om langdurige en vaak intensieve zorg. Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden, het is iets dat je overkomt. Zorgen voor iemand kan lichamelijk en emotioneel belastend zijn.

Daarnaast is het niet altijd duidelijk waar u terecht kunt voor welk soort hulpvragen De coördinator van het Steunpunt Mantelzorg biedt u een luisterend oor en denkt met u mee. Zij is op de hoogte van het aanbod op aan professionele hulp en het aanvragen van hulpmiddelen. De coördinator helpt u graag bij het vinden van het juiste evenwicht tussen de zorg voor de ander en de zorg voor u zelf. Een van de middelen die het Steunpunt Mantelzorg aanbiedt is de Inloop-lotgenotenmiddag en Lotgenoten/ontmoetingsmiddagen.

Het is de bedoeling dat mantelzorgers elkaar ontmoeten om, geheel vrijblijvend, met elkaar ervaringen uit te wisselen. De coördinator en vrijwilligers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en tevens zorgen zij voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Ik wil u hiervoor van harte uitnodigen op een van de middagen. Inloopmiddag voor mantelzorgers: De middagen zijn altijd de laatste woensdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De eerstvolgende data is: woensdag 29 augustus. De middag wordt gehouden in het ServicePunt van De Ronde Venen, Gezondheidscentrum, Hoofdweg 1 te Mijdrecht.

Lotgenoten/ontmoetingsmiddag: Op vrijdagmiddag, eens in de 2 maanden, is er ook een Lotgenoten/ontmoetingsmiddag Op deze middag komen mantelzorgers bijeen die elkaar al langer kennen, zij wisselen ervaringen met elkaar uit.

De groep is erg open en vinden het prettig meerdere mantelzorgers te ontmoeten. Ook daar bent u van harte welkom. Deze wordt gehouden op vrijdagmiddag 31 augustus 14.00 tot 16.00 uur in de vergaderzaal van het Gezondheidscentrum, Hoofdweg 1 te Mijdrecht.

Ik hoop u te ontmoeten op een van de middagen. Inlichtingen:Anneke van Breukelen, Coördinator Steunpunt Mantelzorg, tel: 0297-230288

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopmiddagen voor mantelzorgers

Wie zijn mantelzorgers? Bent u mantelzorger? Zorgt u voor uw zieke partner of uw hulpbehoevende moeder of vader? Dan bent u mantelzorger. Het gaat bij mantelzorg om langdurige en vaak intensieve zorg. Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden, het is iets dat je overkomt. Zorgen voor iemand … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: