001 -Family

Blues Night Mijdrecht, 25 augustus 2007


Geplaatst op: 16 augustus 2007
Mijdrecht - Blues Night Mijdrecht prijkt op menig Blues kalender en dat is mede te danken aan de kwaliteit van de muziekanten. Wederom is men er in geslaagd een uitstekend programma samen te stellen met 3 band die nog niet eerder op de Blues Night werden geprogrammeerd. Het programma opent om 16.00 uur met FortNight Swing. FortNigth Swing is een verfrissende, verkwikkende 20 koppige bigband die een verrassende combinatie van muziek en entertainment ten toon spreid.

Na FortNight Swing speelt vanaf 19.30 uur The Binks. The Binks is een 5 koppige band die hun sporen ruimschoots op verschillende podia hebben verdiend. Drummer Wim van Baal, gitaristen Louis Prummel, Harry Francois, Hans van Mispel en zanger Peter Strik, spelen muziek die in de jaren '60 R&B werd genoemd, maar de band spreekt liever over beatblues. Blues overgoten met de beat van de vroege Rolling Stones, Pretty Things, Yardbirds en Animals. The blues & the beat. The Binks, een band vol energie.

Ook nieuw op het programma is de Southside Blues Revue met special guests Pascal Lanslots en Magic Frankie. Southside Blues Revue is een geen gewone bluesband. Ze treden op volgens het Amerikaanse revue principe. De muziek klinkt als in de hoogtijdagen van de revue, maar met een moderne snit. Een echt Hammond B3 orgel, piano met echte snaren en originele gitaren zorgen voor heerlijk retro geluid. De aparte arrangementen van bekende nummers laten dat klassieke bluesnummers nooit afgezaagd hoeven te klinken.

Een klasse band bestaande uit de muzikanten Mark Harmsma op basgitaar, op drums Dirk Lieftink, pianist Pim Spetter, gitarist en zanger Armando Jansen en voor deze gelegenheid uitgebreid met een van Nederlands beste Hammondspelers, Pascal Lanslots. Tijdens de 2 uur durende show wordt Southside Blues Revue nog eens versterkt met een optreden van de “Gangster of Blues” Magic Frankie. Al jaren top of the bill in de Europese bluesscene. Magic Frankie (zang, gitaar, mondharmonica) mag niemand minder dan BB King tot zijn grootste fans rekenen. Op uitnodiging van BB King speelde Magic Frankie met de blueslegende tijdens een optreden in het concertgebouw van Amsterdam. Voor Magic Frankie is de Chigaco-blues het uitgangspunt. In de loop der jaren is hij er echter in geslaagd een zeer eigen bluessound te creëren, waarin hij zijn grote gevoel voor traditie op treffende wijze weet te koppelen aan modern geluid. Magic Frankie, een gedreven muzikant met veel gevoel voor stijl, timing en een geboren performer.

Slotact is de Ruben Hoek Band. Dat Ruben Hoeke muziek maken met de paplepel is ingegoten is niet vreemd. Bij zijn vader, Rob Hoeke deed hij de nodige ervaring op en reeds op jonge leeftijd speelde hij met muzikanten als Eelco Gelling, Herman Brood, Kaz Lux en vele anderen. Na verschillende bluesbands, uitstapjes als gitarist bij Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau richt Ruben in 2004 een bluesband onder zijn eigen naam op. Een

4-mans formatie met een repertoire van rustige tot stevige rhythm & blues, van boogie & soul tot vette opzwepende rock. Een recensent omschreef de band als “een formidabele bluesband met unieke sound” en het optreden “vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”. De Ruben Hoeke Band zorgt live voor muziek vol drive en passie. Ruben Hoeke een gitarist die “de rhythm en blues” vanuit het hart beleefd. In bassist Dave Besse, zanger/mondharmonica-speler Hans Mulder en drummer Remco van der Sluis heeft Ruben een solide basis gevonden die snel een eigen plek in de Nederlandse en buitenlandse blues & rock scene heeft verovert.

Blues Night, zaterdag 25 augustus 2007, aanvang 16.00 uur, Raadhuisplein te Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Blues Night Mijdrecht, 25 augustus 2007

Mijdrecht - Blues Night Mijdrecht prijkt op menig Blues kalender en dat is mede te danken aan de kwaliteit van de muziekanten. Wederom is men er in geslaagd een uitstekend programma samen te stellen met 3 band die nog niet eerder op de Blues Night werden geprogrammeerd. Het programma opent … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: