001 -Family

Ronde Veners in spectaculaire Abcouder autocross


Geplaatst op: 16 augustus 2007
Abcoude - Maar liefst 23 Ronde Veners maken hun opwachting in de spectaculairste autocross van Nederland. Zaterdag 25 augustus vindt, alweer voor het 33e jaar, de traditionele Abcouder autocross plaats. In de loop der jaren is deze autocross met haar authentieke formule uitgegroeid tot een opzienbarend crossspektakel waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen.

De organisatie, die ook dit jaar weer in handen is van Stichting Autocross Abcoude e.o., moest vanwege de uitbreiding van de Rijksweg A2 op zoek gaan naar een nieuw stuk land dat als strijdtoneel kan dienen voor een nieuwe editie van de Abcouder autocross. Dankzij inzet van landeigenaar Bart de Vries en de gemeente Abcoude is dit gelukt op nagenoeg dezelfde locatie parallel aan de A2 ter hoogte van afrit Abcoude (3). Op dit stuk grond zal de onvervalste en unieke formule van Stichting Autocross Abcoude worden uitgerold. Dat betekent autocross zoals nergens meer wordt vertoond behalve in Abcoude. Alle type crossauto’s treffen elkaar op de baan. Of het nu een auto met een twee liter turbo motor is of de oude boodschappen auto van moeder, onderscheid wordt er niet gemaakt. Natuurlijk levert dat buitengewoon spectaculaire autocross op waarbij auto’s te water raken, in brand vliegen en over de kop rollen. Daarmee kunnen zelfs door het publiek beschikbare geldpremies worden verdiend. De apotheose vind plaats na de manches waarin de punten worden behaald voor een finaleplaats. In de finale starten de snelste coureurs achteraan. De ‘professionals’ moeten zichzelf dus naar voren vechten om de gewilde titel van Abcouder autocrosskampioen aan hun ‘autocross-cv’ te kunnen toevoegen. Dat dit leidt tot een bloedstollende race moge duidelijk zijn. Al net zo traditioneel als de autocross zelf is de damescross. Zij rijden hun eigen race en strijden om de felbegeerde Polderpuk wisseltrofee. In de pauze zal een demonstratie te zien zijn van speciale crosskarts, een nieuwe tak van autocrosssport. Aan het eind van de dag melden zich alle auto’s die nog kunnen en willen rijden voor het waanzinnige sluitstuk; de afvalrace. Hierbij is nagenoeg alles toegestaan en gaan, voor zover aanwezig, alle remmen los. De coureur die de anderen op spectaculaire wijze van de baan afrijdt en als laatste overblijft wint de race.

Het gezellige spektakel begint zaterdag 25 augustus om 12:00 uur.

De entree bedraagt € 5,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. Parkeren € 1,-. Glaswerk is op het wedstrijdterrein niet toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ronde Veners in spectaculaire Abcouder autocross

Abcoude - Maar liefst 23 Ronde Veners maken hun opwachting in de spectaculairste autocross van Nederland. Zaterdag 25 augustus vindt, alweer voor het 33e jaar, de traditionele Abcouder autocross plaats. In de loop der jaren is deze autocross met haar authentieke formule uitgegroeid tot een opzienbarend crossspektakel waar jaarlijks duizenden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: