001 -Family

Cursus aquarel schilderen herfst/winter 2007 bij Atelier de Kladderclub


Geplaatst op: 14 augustus 2007
Wat is de Kladderclub?

De Kladderclub is een groep enthousiaste amateur schilders onder leiding van Resi van Zijl. Er wordt gewerkt met aquarel verf. Door het uitvoeren van oefeningen wordt elk werkstuk steeds beter. Het plezier houden in werken met aquarelverf en ontspannen bezig zijn staat echter voorop.

Hoe verbeteren wij ons?

Het belangrijkste bij het maken van kunst is kijken, of leren kijken. Om dat wat je ziet over te brengen in je kunstwerk, is techniek en kennis van het medium nodig, in dit geval aquarel verf. Aan deze 2 dingen wordt in elke serie bijeenkomsten ruim aandacht gegeven.

Vrijwel elke opdracht begint met het ontdekken van het onderwerp door eerst te kijken en te tekenen. Zo kun je ook een goede compositie bepalen. Zonder een goede tekening als basis mislukken de meeste werkstukken.

Daarna wordt de opdracht uitgevoerd in aquarelverf. Om kennis te maken met alle mogelijkheden worden diverse technieken uitgeprobeerd en allerlei (hulp-) materialen uitgeprobeerd. Veel van de eenmalig gebruikte (hulp-) materialen zijn aanwezig en kunnen vrij gebruikt worden.

Voor ieder wat wils

Elke serie bijeenkomsten bestaat uit een aantal vaste onderdelen, en een aantal door de groep te bepalen onderdelen. De vaste onderdelen zijn een oefening bloemen/planten, een landschap, en een oefening waarin op de een of andere manier perspectief verwerkt is. De andere bijeenkomsten kunnen bijvoorbeeld zijn een thema als Pasen, Halloween, Kerst, herfst, winter, lente, abstract enz. Dit wordt per keer door de groep bepaald.

Waar?

Alle cursussen worden gehouden op Energieweg 12, 3641 RT Mijdrecht. Op zolder is een ruimte die alleen maar gebruikt wordt als atelier. Er zijn wel 2 honden en 1 kat aanwezig op het terrein. Allemaal erg lief en knuffelig, maar niet goed voor mensen met een allergie.

Wat zijn de cursusdata in 2007?

- DINSDAGAVOND 4 sept. t/m 9 okt., 2 weken pauze, 30 okt. t/m 4 dec., in totaal 12 keer De avond begint om 19.45 uur met koffie of thee, en eindigt om 22.00 uur met het bespreken van het gemaakte werk.

- DINSDAGOCHTEND 4 sept. t/m 9 okt., 2 weken pauze, 30 okt. t/m 4 dec., in totaal 12 keer De ochtend begint om 9.30 uur met koffie of thee, en eindigt om 11.45 uur met het bespreken van het gemaakte werk.

- DONDERDAGAVOND 6 sept. t/m 11 okt., 2 weken pauze, 1 nov. t/m 6 dec. (ivm Sinterklaas kan in overleg een andere datum vast gesteld worden voor 6 dec.) De avond begint om 19.45 uur met koffie of thee, en eindigt om 22.00 uur met het bespreken van het gemaakte werk. De donderdagavond is bedoeld als STARTERCURSUS. Hiervoor heb je de eerste lessen nog geen schildermaterialen nodig. We beginnen met een schetsblok A4, een puntenslijper en potloden HB, B2 en H2. Zie voor meer informatie over deze avond de website: www.zijl.nl/resi of bel met Resi van Zijl op nummer 0297-284 334

Voor alle cursussen geldt het volgende:

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 6 deelnemers

Je hebt nodig aquarel papier tenminste 250 gr., 2 aquarel penselen groot en klein, palet, en aquarelverf. Bij twijfel over de materialen kunt u contact opnemen.

De kosten zijn Euro 120,- excl. eerder genoemd materiaal.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.zijl.nl/resi of bellen met Resi op nummer 0297-284 334. Per e-mail kunt u informatie aanvragen op het adres resivanzijl@hotmail.com.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus aquarel schilderen herfst/winter 2007 bij Atelier de Kladderclub

Wat is de Kladderclub? De Kladderclub is een groep enthousiaste amateur schilders onder leiding van Resi van Zijl. Er wordt gewerkt met aquarel verf. Door het uitvoeren van oefeningen wordt elk werkstuk steeds beter. Het plezier houden in werken met aquarelverf en ontspannen bezig zijn staat echter voorop. Hoe verbeteren Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: