001 -Family

Hertha oefent op zeer sterk bezet toernooi


Geplaatst op: 14 augustus 2007
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha afgelopen weekend acte de présence gegeven op ‘het Openingstournooi’ in het Brabantse Drunen. Tijdens dit tournooi deden zeven andere teams mee, waaronder twee hoofdklasser en drie eersteklassers.

Met een 18-koppige selectie werd zaterdagochtend afgereisd naar voetbalclub RKDVC, dat het jaarlijks terugkerende evenement organiseerde. Waar rond 12 uur werd geopend met een inspirerende film over ‘voetbal is emotie’ met mooie beelden van Dennis Bergkamp, Ajax en Barcelona om de aanwezige spelers nog gemotiveerder te maken om het beste van zichzelf te laten zien. Er werd gespeeld in twee poules van 4 ploegen en elke wedstrijd duurde 2 x 25 minuten. Zaterdag werden twee poulewedstrijden en zondag één gespeeld, waarna de vierde wedstrijd voor alle ploegen zou bepalen op welke plaats ze eindigden. In de eerste wedstrijd moest Hertha aantreden tegen DBS uit Oss. Na een moeizaam begin, waarin enkele reddingen van doelman Voorbij nodig waren, kwam Hertha enigszins tegen de verhouding in op voorsprong via Jorg Landwaart. Hij schoot een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen. Lange tijd leken de Vinkeveners de voorsprong vast te kunnen houden, maar in de laatste 10 minuten ging het toch mis. Bij een corner ging de bal voorbij de eerste paal en de oplettende spits van DBS kon binnenwerken voor de gelijkmaker. Vlak voor het einde van de wedstrijd begon de linksbuiten van de Brabanders aan een solo na onnodig balverlies van Hertha en hij kon in de korte hoek binnenschieten na niet al te kordaat optreden in de verdediging van SV Hertha. De eerste wedstrijd werd dus ook verloren met 2-1.

In de tweede wedstrijd op zaterdag was RKSV Margriet uit Haarsteeg de tegenstander. Deze zondag eersteklasser was een meer afwachtende ploeg en liet Hertha zelfs het spel maken. Dit lukte bij vlagen, maar duidelijk was dat de ploeg van Hans Bergsma nog niet in erg goede doen was. Veel balverlies en onzorgvuldigheden waren het gevolg, maar de tegenstander kon hier ook niet al te veel tegenover stellen. Enkele keren goed en overtuigend optreden van doelman Henk-Jan Priem hielden de stand nog altijd op 0-0. De beste kans was voor Van Breukelen, maar in goede scoringspositie miste hij de kans op de overwinning na een knappe assist van Erik Post. Na afloop van de wedstrijd was er een welverdiend en heerlijk diner met lekker gerechten, waarna de selectie naar Hotel Waalwijk vertrok om zich op te frissen en voor te bereiden op de feestavond met live-band op het complex van RKDVC. Deze missie was ook goed geslaagd met een hele gezellige Brabantse avond als gevolg.

De zondagochtend begon vroeg met een ontbijt in het hotel en een korte wandeling om de spieren wat te laten ontspannen. Om 1230 uur stond immers de ontmoeting met hoofdklasser OJC/Rosmalen op het programma. Deze ploeg stond bovenaan in de poule en gold als titelfavoriet. Weer op het complex aangekomen gaf fysio Bertus Blok met een loop- en rektraining, wat de stramme spieren wat meer ontspanning op diende te leveren. De wedstrijd tegen Rosmalen werd zoals verwacht een zware en Hertha had het erg moeilijk. In de eerste helft stond de 2-0 op het bord en dit was nog geen echt goede afspiegeling van het spelbeeld en de gecreëerde kansen. Na rust kwamen de Vinkeveners iets beter in het spel en dit leverde ook enkele mogelijkheden op via Landwaart en Maijer, maar zijn kopbal was iets te zacht en het schot van Landwaart miste precisie.

Het behaalde punt betekende een wedstrijd om de 7e en 8e plaats tegen Haarsteeg. Deze ploeg was niet bijzonder sterk, maar Hertha speelde haar minste helft van het tournooi en dit betekende dan ook een kansloze 2-0 achterstand. Na rust was er met het inbrengen van met name Landwaart meer dreiging en dit leverde ook kansen op. In een aanval vanaf het middenveld wist Van Breukelen op aangeven van Landwaart de 2-1 binnen te schieten en even later was het opnieuw Landwaart die Wim Mollers in stelling bracht. Hij punterde de gelijkmaker binnen en een zege leek binnen handbereik. Echter, via een miscommunicatie bij een corner werd het alsnog 2-3 via de aanvoerder van Haarsteeg.

Helaas kon Hertha dus geen overwinning boeken dit tournooi, maar het was duidelijk dat de ploeg behoorlijk mee kon komen met de meeste tegenstanders en daarbij in ogenschouw nemend dat er pas drie trainingen en een oefenwedstrijd aan vooraf waren gegaan, is een prima prestatie geleverd. De andere ploegen in het tournooi waren soms al een maand langer in de voorbereiding.

Na het 1-1 gelijkspel de donderdag voorafgaand aan het weekend tegen het Nieuwveense Nic Boys weet Bergsma ongeveer waar zijn ploeg staat en waar er nog gesleuteld moet worden om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Ten eerste nog volop dank aan degenen binnen en buiten de club en de organisatie, die het tournooi in Drunen voor de selectie hebben mogelijk gemaakt. Het was duidelijk een geslaagd weekend en wellicht volgt volgend jaar opnieuw een uitnodiging.

De komende wedstrijden zijn bekerwedstrijden. Om te beginnen zaterdag 18 juni om 1700 uur in Vinkeveen tegen VVGA. Dinsdag 21 augustus is FC Weesp zaterdag 1 de tegentander en zal er om 1900 uur worden afgetrapt, waarna zondag 26 augustus de laatste poulewedstrijd bij APGS plaatsvindt.

Na de promotie van vorig jaar hoopt SV Hertha op een even succesvol seizoen een klasse hoger, met nagenoeg dezelfde selectie en enkele frisse, nieuwe gezichten erbij. De afgelopen wedstrijden hebben aangetoond dat er nog hard gewerkt moet worden, maar dat de mogelijkheden er zeker zijn. Te beginnen in de beker om vervolgens klaar te staan als op 2 september de competitie aanvangt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha oefent op zeer sterk bezet toernooi

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha afgelopen weekend acte de présence gegeven op ‘het Openingstournooi’ in het Brabantse Drunen. Tijdens dit tournooi deden zeven andere teams mee, waaronder twee hoofdklasser en drie eersteklassers. Met een 18-koppige selectie werd zaterdagochtend afgereisd naar voetbalclub RKDVC, dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: