001 -Family

Dubbele overwinning voor Veenlopers in Ronde van de Waver


Geplaatst op: 13 augustus 2007
Afgelopen donderdag hebben Veenlopers Michael Woerden en Ricardo van ’t Schip respectievelijk de 12,5 en 6,25 km van de Ronde van de Waver gewonnen. Beide atleten hadden een grote voorsprong op hun naaste belagers.

De Ronde van de Waver staat traditioneel op het programma voor de tweede week van augustus tijdens de feestweek van de Waver. Er kan worden gekozen uit één ronde over 6,25 kilometer of twee ronden. Michael liep dit jaar weer eens de langste afstand, terwijl Ricardo juist koos voor de korte afstand. Dit had dubbel succes tot gevolg. Michael liep zijn 12,5 kilometer in een tijd van 42.25 minuten en was daarmee liefst 4 ½ minuut sneller dan nummer 2. Dit betekende zijn tiende overwinning in Waver. Ricardo liep zijn afstand in een snelle 21.36 en was daarmee minimaal 2 ½ minuut sneller dan de rest. Het was voor Ricardo zijn eerste overall overwinning in dit plaatsje.

De andere Veenlopers presteerden ook goed. Zo pakte Frans Woerden een mooie derde plaats op de 12,5 km in de categorie onder de 40 jaar. Hij liep door een snelle laatste kilometer net onder de 50 minuten: 49.59. Johan Baas liep lange tijd voor Frans, maar zag hem op 7 kilometer passeren. Johan kon nog wel Martien Lek en Theo Noy van zich afhouden. Johan liep een tijd van 52.00, Martien 52.14 en ‘haas’ Theo 52.40. Nieuw Veenloperslid Ronald van Langen liep direct al onder het uur: 59.42. Claudia en Alexander Reuvekamp liepen de gehele wedstrijd gelijk op. Het resulteerde in een mooie 1.01.08. Ook Hans Leeuwerik liep de langste afstand. Hans liep een tijd van 1.04.34.

Naast Ricardo liepen nog 4 Veenlopers de 6,25 kilometer. Bert van Diemen schudde maar ternauwernood een ‘ontketende’ Henny Kooiman van zich af. Bert liep een tijd van 27.23, terwijl Henny een snelle 27.43 liet noteren. Nieuw Veenloperslid Gert van der Geest bleef maar net boven het half uur: 30.06. Gaby Pothuizen tenslotte volbracht met succes deze afstand.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dubbele overwinning voor Veenlopers in Ronde van de Waver

Afgelopen donderdag hebben Veenlopers Michael Woerden en Ricardo van ’t Schip respectievelijk de 12,5 en 6,25 km van de Ronde van de Waver gewonnen. Beide atleten hadden een grote voorsprong op hun naaste belagers. De Ronde van de Waver staat traditioneel op het programma voor de tweede week van augustus … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: