001 -Family

Mastwijk Tae Kwon Do op Texel voor goede doel


Geplaatst op: 9 augustus 2007
Tijdens het Mixed Martial Arts Festival op het eiland Texel, 4 en 5 augustus j.l. heeft Mastwijk Taekwondo een aantal Tae Kwon Do trainingen verzorgt voor beginners en gevorderden.

Cor Mastwijk heeft met enkele bekende Nederlandse en Internationale trainers naast enkele trainingen ook een demonstratie gegeven samen met assistent Marcel fiorenza en Remko van Gerven die als deelnemer aanwezig was. De trainingen waren verdeeld zijn over twee dagen en de opbrengsten gaan naar verschillende goede doelen want het Festival wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel en alle instructeurs deden belangeloos aan het evenement mee, men kon zelf een goed doel uitkiezen en Cor heeft uiteraard voor Stichting Zinloos Geweld gekozen en de opbrengst zal daaraan worden overgemaakt.

De opbrengst is op het moment nog niet bekend maar het zal een aanzienlijk bedrag zijn omdat naast de inschrijfgelden voor de workshops Taekwondo er tevens een extra bedrag bij is gekomen omdat Mastwijk Tae Kwon Do tweede is geworden tijdens de demonstratiewedstrijden waar er naast extra geld voor het goede doel ook een Cup kon worden gewonnen.

Gerard van Wijk Cup
Deze Cup is vernoemd naar Gerard van Wijk, een Karateka die door een hartstilstand op 37-jarige leeftijd is overleden en een goede vriend van Sem Schild was. Hier konden de verschillende teams een korte demonstratie laten zien aan het publiek wat in zeer grote getallen aanwezig was. Dit kwam mede door het fantastische weer en omdat het geheel bij strandpaviljoen De Buren was bij Paal 17, een zeer bekend en goed bezocht strand op Texel. Het publiek maakte uit wie de winnaar zou worden en dat is Earl Blijd met zijn Wushu demonstratieteam geworden. Mastwijk Tae Kwon Do werd een zeer goede tweede door een snelle korte demo met veel snelle acties. Tevens werden Marcel, Remko en Cor geassisteerd door een drietal dames en een heer uit Amesfoort die zich ook hadden ingeschreven voor de workshops. Door een aantal breektechnieken van Marcel, Remko en Cor waarbij de stukken plank in het rond vlogen werd de demonstratie nog eens extra opgeleukt en het publiek kon dit erg waarderen.

K1 vechter Sem Schild
Er waren op zaterdag en zondag naast diverse Martial Arts trainingen zoals Kick Boxing door Sem Schild, de boomlange winnaar van diverse K1 toernooien en tevens Wereld Kampioen, MMA (Mixed Martial Arts) door Bob Schreiber en Irma Verhoef ( Wereld Kampioene Free Fight), Capoeira en Taichi door organisator Menno Siebinga (Wereld Kampioen Escrima), en natuurlijk levende legende Earl Blijd de Wushu specialist en ook Wereld Kampioen. Daarnaast was er ook een complete ring gebouwd waar het spectaculaire Mexicaans worstelen werd gedemonstreerd, maar er was natuurlijk meer zoals Graicie’s Brazilian Jiu jitsu, Kevin Allen, Karateka uit Engeland en nog vele andere activiteiten zoals o.a. dans, muziek, body en Health, massages, paintball en een Salsa feestavond met een B.B.Q. maar ook een Panna toernooi met een ‘best trick onderdeel‘.

Het evenement was groots opgezet en trok vele bezoekers die zich vooraf of ter plaatse konden inschrijven voor de diverse activiteiten op het strand, er was een grote vloer van 1000 vierkante meter beschikbaar waarop kon worden getraind en waar tevens de demonstraties plaats vonden.

Op de speciale websites kan men zien wat er allemaal te doen was en tevens de foto’s bekijken, het adres is: www.d124.com

Het was een enorm geslaagd feest met vooral de enorme gastvrijheid van de bewoners van Texel die naar iedereen zeer behulpzaam waren.

Mastwijk Tae Kwon Do zal zich belangeloos blijven inzetten om de Stichting Zinloos Geweld te ondersteunen. Voor meer info: www.mastwijktaekwondo.nl of www.d14.com

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Tae Kwon Do op Texel voor goede doel

Tijdens het Mixed Martial Arts Festival op het eiland Texel, 4 en 5 augustus j.l. heeft Mastwijk Taekwondo een aantal Tae Kwon Do trainingen verzorgt voor beginners en gevorderden. Cor Mastwijk heeft met enkele bekende Nederlandse en Internationale trainers naast enkele trainingen ook een demonstratie gegeven samen met assistent Marcel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: